Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φυλάκων ζητά να χορηγηθούν ισχυρά εντομοαπωθητικά. >>> 



Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους αντιμετωπίζουν εκτός όλων των άλλων και μεγάλο πρόβλημα με τα κουνούπια. Οι συνοριοφύλακες που αποσπάστηκαν στον Έβρο δεν έχουν συνηθίσει φαίνεται σε τόσα κουνούπια και απευθύνθηκαν στα συνδικαλιστικά όργανα.

Σύμφωνα με το e-evros.gr με επιστολή της στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Παπαδόπουλο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων ζητά να χορηγηθούν ισχυρά εντομοαπωθητικά σκευάσματα προκειμένου να τα χρησιμοποιούν οι συνοριακοί κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα με τα κουνούπια κυρίως στον κεντρικό και βόρειο Έβρο ακόμη και μετά από τους ψεκασμούς κι αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι περιπολίες γίνονται στην όχθη του Έβρου, αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Βέβαια το ζήτημα δεν έγκειται στην «ενόχληση» από τα κουνούπια αλλά τίθεται και ζήτημα δημόσιας υγείας και επομένως ανάγκη προστασίας της υγείας του καθενός. Γι’ αυτό η ομοσπονδία καλεί τον Γενικό Επιθεωρητή Β. Ελλάδος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να γίνει άμεσα ο ανεφοδιασμός.