Την αναγκαιότητα άμεσης ολοκλήρωσης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο δήμο Βόλβης, επισημαίνει ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης με επιστολές του προς την Εγνατία Οδό ΑΕ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. >>>

Ειδικότερα, ο κ. Γαλαμάτης στην επιστολή του προς την Εγνατία Οδό Α.Ε. (η οποία κοινοποιείται και στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων) αναφέρει ότι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της 21ης Σεπτεμβρίου 2011, που είχαν μάλιστα διακόψει την κυκλοφορία της Εγνατίας Οδού, δεν έχουν γίνει ενέργειες για την αποτροπή αντίστοιχων φαινομένων στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Σεπτεμβρίου 2011 η υπερχείλιση χειμάρρων, αλλά και των οχετών απορροής κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, είχαν σαν αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημιές οι οικισμοί της Μικρής και της Μεγάλης Βόλβης, ο κόμβος Ρεντίνας και η Εγνατία Οδός. Μάλιστα, οι συνέπειες εκείνης της θεομηνίας είναι ακόμα ορατές σε διάφορα σημεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιοχή είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εκείνες τις ημέρες, γεγονός που είχε επαναληφθεί στο παρελθόν (2002 και 2006), ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης, που πρέπει να αντιμετωπισθεί με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Επίσης με επιστολή του προς τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, τονίζει ότι ακόμα δεν έχουν αρχίσει τα δημοπρατημένα έργα της περιφέρειας για τον καθαρισμό-αποκατάσταση ροής σε κοίτες χειμάρρων, ρεμάτων και ποταμών του Δήμου Βόλβης (Λευκούδας, Μοδίου, Μ.Βόλβης και Ρήχειου), ενώ δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και για άλλα άκρως αναγκαία έργα, όπως στο ρέμα του Μελισσουργού και Απολλωνίας.

Ο δήμαρχος Βόλβης υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων πριν έρθει η περίοδος του φθινοπώρου, όπου συνήθως παρουσιάζονται ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς εκ των υστέρων οι δήμοι με τα πενιχρά οικονομικά μέσα, καλούνται να αποκαταστήσουν τις ζημιές, με μηδαμινή κρατική χρηματοδότηση.