Την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, εφιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καλώντας τα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν. >>>


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ, η μεγίστη τιμή θερμοκρασίας ως και Πέμπτη θα φτάσει στη Μακεδονία τους 39 και κατά τόπους 40 και κατά περιόδους τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. 
Την ίδια ώρα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξασφάλισε κλιματιζόμενους χώρους στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) και σε επιλεγμένες ξενοδοχειακές μονάδες, με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων των πολιτών. «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσβλέποντας στην αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων και στην στήριξη των ευπαθών ομάδων, εξασφάλισε κλιματιζόμενους χώρους για τις ημέρες του καύσωνα, τόσο στα ΚΑΠΗ, όσο και σε επιλεγμένες ξενοδοχειακές μονάδες, κατόπιν έρευνας – υπόδειξης των κοινωνικών λειτουργών της υπηρεσίας», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα. Στο πλαίσιο της πολιτικής σχεδίασης εκτάκτων αναγκών και προκειμένου να αντιμετωπιστούν χωρίς προβλήματα από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της πόλης οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει μεριμνήσει για τη λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων στα Κ.Α.Π.Η. που θα λειτουργήσουν ως αίθουσες υποδοχής και αναμονής του κοινού. Οι αίθουσες των παραρτημάτων Κ.Α.Π.Η. του δήμου Θεσσαλονίκης παραμένουν ανοικτές από τις 7:00 έως τις 21:00 και το προσωπικό βρίσκεται σε επιφυλακή και τα Σαββατοκύριακα εφόσον συντρέχουν λόγοι έκτακτης ανάγκης. 
Εν τω μεταξύ, ύστερα από συνεργασία του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και της HELEXPO, τίθεται στη διάθεση του κοινού κλιματιζόμενη αίθουσα στο Συνεδριακό Κέντρο ‘’Ι. Βελλίδης’’, η οποία και θα παραμείνει ανοιχτή, όλες τις ημέρες επικράτησης των υψηλών θερμοκρασιών. 

Κ.Α.Π.Η. του δήμου Θεσσαλονίκης με κλιματιζόμενες αίθουσες υποδοχής:

Κ.Α.Π.Η Β΄  Δημ.Κοιν.
2310-514456
Λαγκαδά 35 (1ος όροφος)
Κ.Α.Π.Η Γ΄  Δημ.Κοιν.
2310-213836
Χαρ. Μούσχου 9 (ισόγειο)
Κ.Α.Π.Η Δ΄  Δημ.Κοιν.
2310-212002
Γρ. Λαμπράκη 42 (ισόγειο)
Κ.Α.Π.Η Ε΄  Δημ.Κοιν.
2310-820110
Αλεξανδρείας 27 (ισόγειο)
Κ.Α.Π.Η ΣΤ΄ Δημ.Κοιν.
2310-314424
Στ. Νούκα 10 (ισόγειο)