Ακούγεται περίεργο; Μη… ελληνικό; Κι όμως, είναι αλήθεια! Η κυβέρνηση ζήτησε τη βοήθεια του… ΣΥΡΙΖΑ! >>>

 

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ζήτησε από όλα τα κόμματα –και κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ- να βοηθήσουν για να αλλάξει η περίφημη συνθήκη “Δουβλίνο 3”. Κι αυτό επειδή, όπως ομολογεί, οι αλλαγές της ήδη επικίνδυνης για την Ελλάδα συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» θα είναι… επι τα χείρω!

Ο υπουργός επισημαίνει πως η διαπραγματευτική θέση της χώρας – έτσι όπως την παρέλαβε – είναι μη αναστρέψιμη. Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών είπε: «το Δουβλίνο ΙΙΙ που αναμένεται να κλείσει στο τέλος του χρόνου διατηρεί το στοιχείο ευθύνης για την χώρα πρώτης εισδοχής μεταναστών που υπήρχε και στην συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ και που δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα για την Ελλάδα» και πρόσθεσε πως « το κείμενο της νέας συνθήκης δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα για την Ελλάδα... οι αποφάσεις αυτές είναι προϊόν θλίψης και στεναχώριας».

Ως μόνο παράθυρο αισιοδοξίας – σύμφωνα με τον υπουργό – είναι η δημιουργία κοινού μετώπου των χωρών του Νότου προκειμένου να «διαμορφωθεί ένα ισχυρό μπλοκ κατά της νέας συνθήκης».

Ο κ. Δένδιας, επισήμανε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό, ενώ ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ να προσθέσει την φωνή του σε προσπάθεια που θα γίνει στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε να αλλάξει το περιεχόμενο της συμφωνίας.