Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε ξανά ανώτερος από την Μπνέι Γιεχούντα, της οποίας επικράτησε 4-1 και στην Τούμπα και σε συνδυασμό με το 0-2 του Ισραήλ, πέρασε πανηγυρικά στα πλέι οφ του Europa League.  >>>


 
 
Ό,τι μπορεί για να βάλει σε μεγάλο κίνδυνο μια -υπό νορμάλ συνθήκες- διαφαινόμενη πρόκριση στον επόμενο γύρο έκανε ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς με πολλά αβίαστα λάθη και έλλειψη συγκέντρωσης έδωσαν δικαιώματα στην Μπνέι Γιεχούντα να ελπίζει στο ακατόρθωτο: να ανατρέψει το 0-2 του πρώτου αγώνα στο Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί έμοιαζαν να το πιστεύουν και το απέδειξαν με τον πλέον πειστικό τρόπο.

Σε μια κόντρα επίθεση ο Μαρίνκοβιτς εκμεταλλεύτηκε (και) την αργή αντίδραση της άμυνας των «ασπρόμαυρων» για να διαμορφώσει το 0-1 και να θέσει υπό αμφισβήτηση το πλεονέκτημα για το εισιτήριο που διακυβευόταν για τα πλέι οφ του Europa League. Η σωτήρια επέμβαση του Γλύκου στο τετ-α-τετ με τον Εντλόβου κράτησε όρθιο στα δύσκολα τον «Δικέφαλο», που έχασε με τραυματισμό τον Κατσικά (τον αντικατέστησε ο νεαρός Ιντζίδης). Το άγχος ήταν φανερό πως συνόδευε τις προσπάθειες των παικτών του Δώνη.

Με την είσοδο όμως στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο, το ξεπέρασαν αυτό και πιστοποίησαν με τον πλέον πειστικό τρόπο τη διαφορά κλάσης. Ο Αθανασιάδης το πήρε προσωπικά και με την συνδρομή και των… άλλων παιδιών μετέτρεψε ένα αγχωτικό βράδυ σε υγιεινό περίπατο. Ο ανεβασμένος φέτος Ρομπέρ και ο φουριόζος Πέλκας έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση.

Δυο πρόσωπα από τον ΠΑΟΚ: Το απογοητευτικό των πρώτων 45’ και το γοητευτικό των επόμενων 45’. Αυτό θα πρέπει να κρατήσει στις επόμενες υποχρεώσεις του, ώστε να δικαιολογήσει την ταμπέλα «ισχυρός» στην αυριανή κλήρωση της Νιόν και ακολούθως να περάσει στους ομίλους της διοργάνωσης. Με ό,τι ευεργετικές συνέπειες έχει μια τέτοια εξέλιξη αγωνιστικά και οικονομικά για τον σύλλογο.