Οι δυνατοί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αρκαδία.  >>> 
 
 
 
Το πολλών χιλιομέτρων πύρινο μέτωπο άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση, ενώ υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις που ανάγκαζαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μένουν καθηλωμένες στο ίδιο σημείο για πολλή ώρα. Πάντως η αλλαγή της κατεύθυνσης του ανέμου στάθηκε σωτήρια για το χωριό Μαλωτά.

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα των τοπικών αρχών και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές και τα χωριά της Αρκαδίας που επλήγησαν από την πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης από το Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης, από το πέταγμα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ενός αναμμένου τσιγάρου από έναν 45χρονο.

Ο κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια σύμφωνα με Τα Νέα αρνείται κάθε κατηγορία, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, για να απολογηθεί αύριο. Σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων, εκπροσώπων τοπικών φορέων από τις πληγείσες περιοχές και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η αποτίμηση της καταστροφής και ο συντονισμός των ενεργειών για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών στήριξης των πληγέντων από την πυρκαγιά και την ανάταξη της περιοχής.