Tην παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, Σπύρου Μουζακίτη, προκάλεσε η αποκάλυψη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με καταγγελία περί μεταφοράς 8 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό από ανώτατο στέλεχος της ΑΤΕbank. >>>


Η εισαγγελική παραγγελία δεν αναφέρεται ονομαστικά, ωστόσο o ίδιος ο πρώην διοικητής της Αγροτικής Θεόδωρος Πανταλάκης επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Real News, πως πρόκειται για χρήματα δικά του και της οικογένειάς του. «Είναι νόμιμα, δηλωμένα και φορολογημένα και αποτελούν μέρος της οικογενειακής περιουσίας το ύψος της οποίας τα δικαιολογεί», υποστήριξε, ενώ όπως είπε, η κίνηση του λογαριασμού αποδεικνύει ότι μετακινήθηκαν σε δόσεις και σκοπός της συναλλαγής ήταν η απόκτηση περιουσιακού στοιχείου στο εξωτερικό.

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να διερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της «φοροδιαφυγής» και «παράνομων εσόδων».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Χρυσή Αυγή, στην οποία επισημαίνει πως το όνομα του τέως διοικητή της ΑΤΕbank για τη μεταφορά 8 εκατ. ευρώ στο Λονδίνο, ήρθε στο φως μετά από παρέμβαση βουλευτών της.

«Μούγκα για το σκάνδαλο από τους άλλοτε λαλίστατους εκπροσώπους του Σύριζα. Φαίνεται πως ο άνθρωπος είχε βγάλει έξω τα λεφτά για να πάρουν αέρα! Δυστυχώς το ελλαδικό πολιτικό σύστημα και τα κυρίαρχα σε αυτό κόμματα έχουν μετατραπεί σε ανδρείκελα των τραπεζιτών και όλοι τους ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος του ελληνικού λαού», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Χ.Α..

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του βουλευτή Ηλία Παναγιώταρου, ο κ. Προβόπουλος απάντησε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δέχθηκε κάποιες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος της Αγροτικής είχε βγάλει στο εξωτερικό περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ. «Εκανε ελέγχους, λυπάμαι που για λόγους νομοθεσίας δεν μπορώ να πω τα ευρήματα, αλλά μπορώ να σας βεβαιώσω ότι τα ευρήματα αυτά έχουν σταλεί στις αρμόδιες αρχές», ανέφερε ο πρόεδρος της ΤτΕ.