Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών έπληξε περιοχές στις ακτές της ανατολικής Ρωσίας, βόρεια της Ιαπωνίας,σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), κάτι που ανησύχησε ιδιαίτερα το Τόκιο, αφού η δόνηση έγινε αισθητή στην Ιαπωνική πρωτεύουσα! >>>

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές και δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:01 ώρα Ιαπωνίας (06:00 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στ΄ανοικτά του ιαπωνικού νησιού Χοκάιντο σε βάθος 590χλμ, στη θάλασσα του Οχόστκ, 150 χιλιόμετρα ανατολικά του Πορονάσκ.
Το Μετεωρολογικό Πρακτορείο της Ιαπωνίας (μετρά και τους σεισμούς) ανακοίνωσε ότι η δόνηση έγινε αισθητή στα βόρεια της χώρας (στο Χοκάιντο). Το νησί του Χοκάιντο βρίσκεται στην ευθεία μεταξύ του σημερινού σεισμού και του καταστροφικού σεισμού που είχε χτυπήσει τη Φουκοσίμα κι ακόμη αναρρώνει από τις πληγές εκείνης της καταστροφής. Οι κάτοικοι ακόμη προσπαθούν να επανέλθουν και να ανακτήσουν τις περιουσίες τους, ζώντας υπό τη σκιά της τρομακτικής τραγωδίας.
Η δόνηση προκάλεσε ανησυχία στην Ιαπωνική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP. 

306 νεκροί στο Ιράν από σεισμό


Στο Ιράν, σεισμός σκότωσε 306 ανθρώπους, όπως παραδέχτηκε η υπουργός Υγείας της χώρας, Μαρζιέχ Βαχίντ Νταστζερντί.
Δυο σεισμικές δονήσεις, της τάξης των 6,3 και 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, "χτύπησαν" τις πόλεις Αχάρ και Βαρζεκάν, το Σάββατο. Την Κυριακή, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για 227 νεκρούς. Σήμερα, η μαύρη λίστα των θυμάτων μεγάλωσε...
Όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας, τα περισσότερα από τα θύματα υπέκυψαν στα τραύματά τους. Αρκετοί τραυματίες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε κοντινές πόλεις, για θεραπεία, λόγω των ζημιών στα νοσοκομεία της περιοχής.
Ο αριθμός των τραυματιών υπολογίζεται στις 2.000! Σύμφωνα με την υπουργό, 160.000 άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους.  Πρόσθεσε πως οι έρευνες στα συντρίμμια έχουν ολοκληρωθεί.