Πέντε πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο καίγοντας κυρίως δασικές εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση και καλλιέργειες κυρίως με ελιές, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. >>> 


Στην Λακωνία, συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες νωρίς το μεσημέρι, στον Δρύαλο της Μέσα Μάνης και στην περιοχή Παρασυρός στο Σκουτάρι Γυθείου, όπου τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο πυροσβέστες, ενώ μια νέα εστία φωτιάς εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12.00 σήμερα το μεσημέρι στον Πύρριχο του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα Πηγάδια Ταϋγέτου στον δήμο Δυτικής Μάνης στη Μεσσηνία.

Επιπλέον σήμερα το μεσημέρι σημειώθηκαν άλλες δύο πυρκαγιές στην Δάριζα Τροιζηνίας και στο Σολομό Κορινθίας.

Σε όλα τα πύρινα μέτωπα υπάρχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των δήμων, εθελοντικών οργανώσεων και πολίτες, ενώ συνδράμουν το έργο τους και εναέρια μέσα.

Από δύο Canadair επιχειρούν στις φωτιές στο Σκουτάρι και τον Δρύαλο της Λακωνικής Μάνης, στα Πηγάδια Μεσσηνίας, στην Δάριζα Αργολίδας και στο Σολομό Κορινθίας, ενώ ένα Canadair επιχειρεί στην φωτιά στον Πύρριχο Ανατολικής Μάνης.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να θέσουν τις φωτιές υπό έλεγχο δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε όλη την Πελοπόννησο.