Την τελική μάχη που θα οδηγήσει στην κατάσβεση στην πυρκαγιάς δίνουν για 4η μέρα οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις στα δύο μέτωπα που παραμένουν ενεργά σε Σιδηρούντα και Ολύμπους στη Χίο. >>> 


Η μικρότερη ένταση του ανέμου σύμφωνα με το politischios.gr αφήνει ελπίδες ότι παρά τις αντιξοότητες, την κούραση και την καταπόνηση των πυροσβεστών, εθελοντών και απλών πολιτών που έσπευσαν στα μέτωπα της φωτιάς όλο το βράδυ, θα καταφέρουν τελικά να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την λαίλαπα που κατέστρεψε περισσότερα από 120.000 στρέμματα, αφήνοντας στο νησί ανεπανόρθωτες ζημιές στον φυσικό και ζωικό πλούτο.

Έχουν ξεκινήσει οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα καθώς τα αεροσκάφη δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών.

Από αύριο αναμένεται στη Χίο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για την πρώτη αποτίμηση των ζημιών που ξεπερνούν τα 120.000 στρέμματα.

Υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Τσαυτάρη η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου Κόρης Γεφύρι. Άμεση αναμένεται η εγκατάστασή του στο χώρο εργασιών του φράγματος.

Ευρήματα εντόπισε και ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου στην Εθνική Οδό Χίου- Καταρράκτη και συγκεκριμένα στην διασταύρωση προς Παγίδα.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους δυο μικρά μπουκάλια με υπολείμματα λαδιού, τα οποία και εξετάζονται για αποτυπώματα.

Ενδεχομένως να σχετίζονται με τις 3 απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή του Καταρράκτη χθες το βράδυ γύρω στις 02.30.