Με τέσσερις επιθέσεις στο Γύθειο συνδέουν τον επίδοξο βομβιστή της Σπάρτης

Με τέσσερις εμπρηστικές επιθέσεις στο Γύθειο, τρεις εκ των οποίων έγιναν το Νοέμβριο του 2011 και μια πρόσφατα, στις 20 Αυγούστου του 2012, επιχειρεί να συνδέσει η ΕΛ.ΑΣ. τον 38χρονο στα χέρια του οποίου εξερράγη στις 4 τα ξημερώματα, στην οδό Ωραίας Ελένης ο αυτοσχέδιος μηχανισμός στη Σπάρτη. >>>

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις πρώτες εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν το πρωί της 3ης Νοεμβρίου 2011, σε δύο ATM των τραπεζών Πειραιώς και Εθνικής και στο Πρωτοδικείο του Γυθείου. Από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Η τέταρτη σημειώθηκε τα ξημέρωμα της 20ης Αυγούστου του 2012 σε προαύλιο χώρο μονοκατοικίας στην περιοχή Μαυροβούνι στο Γυθείου.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι εμπρηστικοί μηχανισμοί που χρησιμοποιήθηκαν για τις τέσσερις αυτές επιθέσεις, είχαν ομοιότητες με αυτόν εξερράγη την Παρασκευή στα χέρια του 38χρονου στη Σπάρτη.
Οι αρχές, πάντως, δεν συνδέουν τον 38χρονο με τη δράση οργανώσεων «αντάρτικου πόλης» και ερευνούν την περίπτωση δράσης συμμορίας εκβιαστών ή επιθέσεις με προσωπικά κίνητρα.
Ο 38χρονος, ο οποίος εργάζεται σε καφετέρια, αμέσως μετά την έκρηξη, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην εντατική με 80% εγκαύματα στο σώμα του.