Στην περιοχή της Λαμίας εστιάζονται πλέον οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση του 30χρονου συλληφθέντος για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο. >>>

Όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας(φωτογραφία), δράστης της ληστείας είναι ο 30χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 διέμενε με τους γονείς του στη Θεσσαλονίκη. Δεν είχε μόνιμο τόπο διαμονής, επισκεπτόταν περιστασιακά τη Θεσσαλονίκη και όταν βρισκόταν στην Αθήνα, διέμενε σε διάφορα ξενοδοχεία των περιοχών Μοναστηρακίου και Κεραμεικού. Επίσης, δεν είχε επαγγελματική ενασχόληση.
Όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., το διήμερο 16-17 Αυγούστου -μία εβδομάδα μετά τη ληστεία της Πάρου- ο 30χρονος βρισκόταν στη Λαμία, ενώ κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας, βρέθηκε βιντεοκάμερα η οποία είχε προσαρμοστεί στο πίσω μέρος σέλας ποδηλάτου, και με τον τρόπο αυτό γινόταν βιντεοσκόπηση της Εθνικής Τράπεζας της Λαμίας, καθώς και των γύρω αυτής δρόμων.
Η Αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης τις διασυνδέσεις του συλληφθέντος με τρομοκρατική οργάνωση, καθώς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, την περίοδο προ των συλλήψεων που έγιναν το Δεκέμβριο του 2010, είχε εντοπιστεί με άλλα προφυλακισμένα μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης να κινείται στην περιοχή του Αγρινίου και του κέντρου της Αθήνας.
Μάλιστα, στη σχηματισθείσα δικογραφία είχε γίνει σχετική αναλυτική μνεία στα χαρακτηριστικά και τις επαφές που πραγματοποίησε με τα προαναφερόμενα άτομα, μέσω των καταθέσεων των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.
Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, «την 30η Νοεμβρίου 2010 είχε εντοπιστεί στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Αγρινίου να κατοπτεύει το χώρο και να παρέχει εμφανώς μέτρα αντιπαρακολούθησης σε συνεργό του, ο οποίος μετέφερε σάκους από την Αθήνα στη γιάφκα του Αγρινίου. Ωστόσο, μετά τις συλλήψεις των μελών της οργάνωσης την 4η προς 5η Δεκεμβρίου δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του, αλλά οι έρευνες για την ταυτοποίηση του ίδιου όσο και άλλων αγνώστων προσώπων, που περιγράφονταν στις δικογραφίες, συνεχίστηκαν.
Ο Θεοφίλου εντοπίστηκε το Σάββατο 18-08-2012, περίπου στις 11 το πρωί, στον Κεραμεικό, δίπλα στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ. Κατά δήλωση του εκπροσώπου, στη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου αντιστάθηκε σθεναρά και αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Κατόπιν αυτού, συνελήφθη με την κατηγορία της αντίστασης.
Μετά την προσαγωγή του στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, ελήφθη γενετικό υλικό, το οποίο μετά από εξέταση στο Εργαστήριο DΝΑ της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ταυτίστηκε απόλυτα με αυτό που ανιχνεύθηκε στο καπέλο που έπεσε από τον έναν εκ των δραστών κατά τη συμπλοκή του με τον οδηγό ταξί στη Νάουσα της Πάρου.
Όπως επίσης διαπιστώθηκε, ξύρισε πρόσφατα το κεφάλι του για να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά και εκινείτο με τα συνήθη Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.