Τέσσερις ελληνικές ταινίες θα προβληθούν στο 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης (NYCIFF), που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 16 Αυγούστου. >>>

Ο Ρομπέρτο Ρίζο, συνιδρυτής του φεστιβάλ, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του ο «Εθνικός Κήρυκας», δήλωσε ότι «η οργανωτική επιτροπή είναι ενθουσιασμένη με την ποιότητα των ταινιών που καταφθάνουν από την Ελλάδα».
Οι ταινίες θα προβληθούν στις 11 Αυγούστου, με πρώτη τη «Slave» (Σκλάβος), σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαβασιλείου, σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα.
Η δεύτερη συμμετοχή είναι τα «Κωλόπαιδα» του Στέλιου Καμμίτση, για την επιλογή του σκηνοθετικού ντεμπούτου του οποίου η συνιδρύτρια του φεστιβάλ Κάρολιν Τζόνσον επισήμανε ότι η ταινία θα προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση στο νεανικό κοινό, «σε εκείνους που ονειρεύτηκαν ξένες πατρίδες, για να ανακαλύψουν απλά ότι η ζωή μπορεί να ανατρέψει τα όνειρά σου».
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, και πάλι στις 11 Αυγούστου, θα προβληθούν και δύο μικρού μήκους ελληνικές ταινίες: οι «Every Night I am Falling out of nowhere» του Μιχάλη Μονεμβασιώτη και «Off Season» του Γιούτζιν Ιωάννου (με αμερικανική ομάδα παραγωγής).