«Δημοσία δαπάνη» σχεδιάζε να εγκαταλείψει τη χώρα νεαρός Πακιστανός ο οποίος ομολόγησε τη βίαιη επίθεση στη 15χρονη στις 22 Ιουλίου, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου. >>>

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο 21χρονος είχε ζητήσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού του και η πτήση του ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη. Στο πλαίσιο αυτό, είχε απευθυνθεί στην πρεσβεία της χώρας του προκειμένου να ετοιμαστούν τα χαρτιά του και να επιστρέψει εθελοντικά στο Καράτσι.
Σημειώνεται ότι οι δαπάνες του προγράμματος εθελοντικού επαναπατρισμού καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής κατά 75% και από την ελληνική κυβέρνηση κατά 25%.
Ο νεαρός Πακιστάνος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, για βιασμό, και ληστεία με ιδιαίτερα σκληρότητα κατά προσώπου.
Τα σχέδιά του ματαιώθηκαν, όμως, όταν εντοπίστηκε από την αστυνομία. Την Κυριακή οδηγήθηκε στον εισαγγελέα της Σύρου, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.
Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν άμεσα για το ποιοι έφυγαν από το νησί και η συμπεριφορά του κρίθηκε ύποπτη. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Χρ. Μανούρας τόνισε ότι καταλυτικό ρόλο στις ερευνάς διαδραμάτισε η εμπειρία των συναδέλφων του που ανέλαβαν την εξιχνίαση του εγκλήματος.
Η άτυχη κοπέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Αττικό νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος Δ. Κουσιουρής ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες «από την πρώτη στιγμή μας συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο, αλλά και όλους όσους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αρχών, με τις πληροφορίες τους συνέβαλαν στον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ για την διακριτικότητα με την οποία καλύπτουν δημοσιογραφικά το θέμα».