Δεν είναι μυστικό ότι το ελληνικό νησί της Μυκόνου προσελκύει παγκόσμιους jet-setters και πλούσιες διασημότητες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πολλοί από τους οποίους έχουν ακριβές συνήθειες. Αλλά πόσο μακριά θα πάνε οι VIPs για να εντυπωσιάσουν τους πλούσιους φίλους τους και να ¨φανούν¨ στον υπόλοιπο κόσμο; >>>


Φαίνεται ότι οι πλούσιοι που επισκέπτονται το «νησί των ανέμων», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι συχνά τη Μύκονο, είναι πρόθυμοι να πληρώσουν € 120.000 για ένα μπουκάλι σαμπάνιας στο φημισμένο beach-bar και εστιατόριο Nammos, που βρίσκεται στην Ψαρού, μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του πανέμορφου νησιού του Αγαίου.

Με 120.000 ευρώ που κοστίζει το μπουκάλι αυτό της Armand De Brignac Methouselah Μίδας κάποιος θα μπορούσε εύκολα να αγοράσει ένα διαμέρισμα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και του κόσμου. Σε άλλες χώρες η ακριβότερη τιμή για το ίδιο μπουκάλι βρέθηκε στο Μαϊάμι, όπου πωλήθηκε για 120.000 δολάρια ΗΠΑ.

Αρκετά κοντά στην ίδια λίστα η Armand De Brignac Methouselah Rose κοστίζει €72,000 (£57,000)

Από την αρχή της θερινής περιόδου κανείς δεν έχει τολμήσει να καταναλώνοει το πιο ακριβό μπουκάλι σαμπάνιας στην Ελλάδα? Όμως, φημολογείται ότι την περασμένη εβδομάδα ένας πλούσιος άραβας παρήγγειλε το μπουκάλι που διατηρείται σε ένα ντουλάπι στο μπαρ Nammos.


Η απίστευτη τιμή των 120.000 ευρώ για ένα μπουκάλι σαμπάνιας είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα των οικονομικών και κοινωνικών διαφορών στην Ελλάδα, που πλήττεται από τη κρίση, όπου πολλοί άνθρωποι ζουν με τον κατώτατο μισθό που είχε πρόσφατα μειωθεί σε λιγότερο από € 586 ανά μήνα.

«Ρίχνοντας μια ματιά στο μενού του Nammos εκπλαγήκαμε όταν φτάσαμε στη σελίδα σαμπάνια. Είδαμε μπουκάλια που πουλιούνται για 72.000 και € 120.000 ακόμη. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι κάποιος θα δαπανήσει το ποσό αυτό σε ένα μπουκάλι σαμπάνια, ειδικά τώρα, »είπε ένας Έλληνας παραθεριστής που απολάμβανε τον καφέ στις περίφημες ξαπλώστρες του Nammos. Οι φήμες λένε το ότι μερικές από αυτές τις ξαπλώστρες νοικιάζονται σε πλούσιους πελάτες για όλο το καλοκαίρι με τιμές 2.000 – 3.000 ευρώ το μήνα.

Εκτός από τις ακριβές τιμές και πιθανώς το πιο ακριβό μπουκάλι σαμπάνιας στην Ευρώπη, η Ψαρού έχει πολλά να προσφέρει και το Nammos θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτεί κάποιος στη Μύκονο, σε περίπτωση που μπορεί να το αντέξει οικονομικά.

Η παραλία αποτελείται από άμμο και κρυστάλλινα νερά. Από το 2003, όταν το Nammos άνοιξε τις πόρτες του στο jet-ρύθμιση του δημοσίου, κάθε καλοκαίρι, έχει μια ιστορία από μόνη της.

Κάθε χρόνο το Nammos καλωσορίζει την ελίτ, είτε αυτό είναι ηθοποιοί, μοντέλα και μεγιστάνες του επιχειρηματικού χώρου. Ένα ήρεμο περιβάλλον, καλά προστατευμένο από τον άνεμο γίνεται το σπίτι για κάποιους με τα πιο ακριβά γιοτ στον κόσμο και τους πλούσιους ιδιοκτήτες τους.
______________________________________________________________
από το krasiagr.com, κείμενο του Γ.Μ με πληροφορίες από το  ibtimes.co.uk και το the Greek Reporter