H Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Ιδρυμα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα διοργανώνουν εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. >>>

Στην εκδήλωση θα προβληθεί ιστορικό ντοκιμαντέρ και θα μιλήσει ο κ. Ιωάννης Κ. Χασιώτης, πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου (20.00), στο roof garden του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2) και θα ακολουθήσει δείπνο.
Το ντοκιμαντέρ «Οι μεγάλες μεταμορφώσεις: Οψεις της Θεσσαλονίκης στις τρεις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα», που δημιουργήθηκε από την ΕΤ3, περιλαμβάνει σπάνια φωτογραφικά και κινηματογραφικά ντοκουμέντα της εποχής εκείνης.
Η ομιλία του Ιωάννη Κ. Χασιώτη έχει τίτλο «Στο λυκαυγές του 21ου αιώνα: Αποτιμώντας την ιστορική πορεία της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα εκατοντάχρονα της απελευθέρωσής της». Ο ομιλητής, αφού καταγράψει τα διαχρονικά «χαρακτηριστικά» της ιστορικής φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης, θα εξετάσει πόσα από αυτά διατηρήθηκαν, ανανεώθηκαν ή μεταλλάχθηκαν στα εκατό χρόνια που μεσολάβησαν από την απελευθέρωση της πόλης έως τις μέρες μας.
Οι προσκλήσεις για την εκδήλωση και το δείπνο κοστίζουν 40 ευρώ. Πληροφορίες και αγορά προσκλήσεων στα γραφεία της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (τηλ. 2310 551 754).