panionios_aris_1_0_20120827_01Απογοητευτικό θέαμα πρόσφεραν Πανιώνιος και Άρης στους λίγους που πήγαν στη Νέα Σμύρνη (ήταν και 200 φίλαθλοι του Άρη ανάμεσά τους) για το παιχνίδι που έκλεισε την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. >>>

 

Ποια κριτική να κάνεις σε ένα παιχνίδι με μια-δυο αξιόλογες ευκαιρίες; Ακόμη και το γκολ του Πανιωνίου, μπήκε από φρικτό λάθος της άμυνας του Άρη(αν δεν είχε στείλει τη μπάλα προς την εστία ο Καπετάνος, ο Βελλίδης δεν το έτρωγε με τίποτα)…

Οι δυο ομάδες δεν έδειξαν το παραμικρό. Ούτε καν πάθος για τη νίκη δεν είχαν. Για το μόνο που είχαν πάθος ήταν για τις… κοκορομαχίες. Έτσι, δίκαια το παιχνίδι μετατράπηκε σε… κυνήγι καρτών. Πρώτευσε ο Πανιώνιος. Είχε και… δυο κόκκινες μέσα στις κίτρινες.

Κι αν ο Πανιώνιος έχει τη δικαιολογία πως έπαιζε με δέκα (και με εννιά), ο Άρης ποια δικαιολογία έχει; Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο… 80 και κάτι, όταν οι αντίπαλοι στο γήπεδο ήταν εννιά…

Με το δίκιο του, ο Μάκης Κατσαβάκης, ο προπονητής του Άρη, δήλωνε μετά το τέλος του παιχνιδιού: “Δε φανταζόμουν ότι θα κάναμε τόσο κακό παιχνίδι. Ήμασταν έξω από το να πιέσουμε, να κάνουμε ευκαιρίες. Δεν το εκμεταλλευτήκαμε ούτε όταν ήμασταν με παραπάνω παίκτες. Πρέπει να συνέλθουμε”, είπε.

Τι μπορεί να περιμένει ο Άρης; Να ενταχθεί στην ομάδα ο Κοέλιο και να αποδειχτεί ο μέσος που θα κάνει τη διαφορά. Διαφορετικά, η μπάλα από την άμυνα στην επίθεση θα περνά μόνον με κούριερ…

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, που έκανε το προπονητικό του ντεμπούτο στον πάγκο του Πανιωνίου, προτίμησε να πει πως “τα παιδιά(σ.σ. εννοεί τους παίκτες του) απέδειξαν ότι μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Ξέρουμε να υποφέρουμε. Δείξαμε χαρακτήρα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να κάθεσαι στον πάγκο μιας ομάδας. Είμαι τυχερός. Για μένα μετράει το να δώσω ευκαιρία στα παιδιά”, δήλωσε. Συγκινητική δήλωση, αλλά για την ταμπακέρα (σ.σ. το θέαμα) δεν έκανε κουβέντα. Και αυτό το “τα παιδιά απέδειξαν ότι μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο”, εμείς δεν το είδαμε… Δικαιολογείται επειδή ήταν οι πρώτες του δηλώσεις μετά από παιχνίδι, ως προπονητής.

Όσον αφορά τη δεύτερη αποβολή (του Λαμπρόπουλου), θα ανοίξει, πάλι, την κουβέντα για το φερ πλέι. Αν το τήρησε ο Άρης, ή αν δεν το τήρησε. Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι, όπως και η πρώτη αποβολή, έτσι κι αυτή ήταν πανδίκαιη, να ξεκαθαρίσουμε ότι το περίφημο φερ πλέι είναι, μάλλον, μια αηδία και μισή (για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη). Το φερ πλέι είναι ηθικός νόμος, που, αν θες τον τηρείς, αν θες δεν τον τηρείς. Το ΄χουν κάνει όλοι ψωμοτύρι –ειδικά οι ποδοσφαιριστές, που πέφτουν κάτω και χτυπιούνται σα γατάκια που τα χτύπησε νταλίκα στα τελευταία λεπτά, για να πεταχτεί η μπάλα έξω και να κερδηθούν λίγα λεπτά… Ε, λοιπόν, ο παίκτης του Άρη, είτε δεν το πήρε χαμπάρι, είτε δεν ήθελε να τηρήσει φερ πλέι. Ο παίκτης του Πανιωνίου πάει πάνω του για τον τσαμπουκά. Καλά να πάθει που αποβλήθηκε.

Από εκεί κι έπειτα, όμως, οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν άλλων εποχών. Βοηθοί προπονητών, βοηθοί γυμναστών, περίεργοι παράγοντες, από τους πάγκους, πετάχτηκαν με λυμένο το ζωνάρι για καβγά… Καιρός να σταματήσουν όλα αυτά.

Προς τιμήν του, ο παίκτης του Πανιωνίου, είπε μετά το παιχνίδι πως “παρορμητικά κάτι έκανα με το Γιαννιώτα, δε θέλω να δώσω συνέχεια”. Έδειξε πως έχει μεγαλύτερη ωριμότητα από κάποιους κυρίους που κάθονται στους πάγκους των ομάδων.

Διαιτητής/Βοηθοί: Σπάθας (Πειραιά)/ Αλεξέας (Μεσσηνίας), Σταθόπουλος (Ηλείας)

Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης, Κούρος, Μενδρινός (67' Ανδράλας), Ρόβας, Γουνδουλάκης (89' Αυλωνίτης), Ντούνης (62' Οκόγιε), Καμπάνταης, Αραβίδης.

Άρης (Κατσαβάκης): Βελλίδης, Γιαννίτσης (63' Τσουκάνης), Παντίδος, Παπαζαχαρίας, Ασλανίδης (37' Νταμαρλής), Παπαστεριανός, Τριανταφυλλάκος, Σουνάς (74' Οικονομόπουλος), Καζναφέρης, Καπετάνος, Γιαννιώτας.

Κίτρινες κάρτες: Ντούνης (1', Πανιώνιος), Κουλουχέρης (86', Πανιώνιος), Ρόβας (86', Πανιώνιος), Γιαννακόπουλος (95', Πανιώνιος)-Ασλανίδης (23', Άρης), Παπαστεριανός (43', Άρης), Παντίδος (64', Άρης), Τσουκάνης (72', Άρης), Παπαζαχαρίας (86', Άρης), Διούδης (96', Άρης)

Κόκκινη κάρτα: Καμπάνταης (63', Πανιώνιος), Λαμπρόπουλος (86', Πανιώνιος)

Σκόρερ: Λαμπρόπουλος (14', Πανιώνιος)