Νέα μέτρα θα ζητήσει η Τρόικα σύμφωνα με τη Wall Street Journal


Ασφυκτικές πιέσεις για τη λήψη νέων μέτρων ύψους 2 δις ευρώ αναμένεται να ασκήσουν στην ελληνική κυβέρνηση τα στελέχη της τρόικα σύμφωνα με τη Wall Street Journal. >>>
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα η συγκεκριμένη πρόθεση των επιτελών της τρόικα αν επιβεβαιωθεί και στην πράξη απειλεί ακόμα και την επιβίωση της «εύθραυστης» κυβέρνησης συνεργασίας.
Ήδη, σύμφωνα με την WSJ, οι εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για επιμήκυνση των ασφυκτικών δημοσιονομικών στόχων που έχουν επιβληθεί στην Αθήνα κατά δύο έτη, «πάγωμα» των απολύσεων καθώς και των περικοπών σε συγκεκριμένους μισθούς και συντάξεις, έχουν γίνει δεκτές σε κλίμα ψυχρότητας από κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά και από το ΔΝΤ, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις της επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, την περασμένη Τρίτη στο δίκτυο CNBC ότι «δεν έχει καμία διάθεση για διαπραγμάτευση ή επαναδιαπραγμάτευση».
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα ανώνυμος αξιωματούχος, «η Ελλάδα δεν έχει κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί. Παραπονιέται συνεχώς ότι το πρόγραμμα είναι λάθος και ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί, τη στιγμή που άλλες χώρες με αντίστοιχα προγράμματα τα έχουν εφαρμόσει και έχουν δει αποτελέσματα».
Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο αξιωματούχο, οι συνεχείς απαιτήσεις της Αθήνας για καλύτερους όρους, την ώρα μάλιστα που δεν εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα, έχει προκαλέσει «κόπωση σε πολλούς στην ευρωζώνη», στέλνοντας αρνητικά σήματα στους πιστωτές της χώρας.

Σχόλια