Στην κατοχύρωση δυο φουτουριστικών ευρεσιτεχνιών προχώρησε η αμερικανική εταιρεία Hewlett Packard (HP). Ο λόγος για μια διάφανη οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένα διάφανο λάπτοπ, που χάρη στην «έξυπνη» τεχνολογία τους >>>
υπόσχονται την αστραπιαία ενημέρωση του χρήστη ακόμη και για αντικείμενα που μπορεί να κρατά στο χέρι του.

«Αόρατη» οθόνη
Η πατέντα για την «άυλη» οθόνη ThruScreen περιγράφει μια διάφανη επιφάνεια η οποία θα έχει τη δυνατότητα προβολής ηλεκτρονικών δεδομένων και γραφημάτων. Παράλληλα, θα προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να χειρίζεται αντικείμενα πίσω από αυτήν, λαμβάνοντας ταυτόχρονα πληροφορίες σχετικά με αυτά.
Ο τρόπος λειτουργίας της «έξυπνης» οθόνης είναι απλός: ο χρήστης τοποθετεί στο κάτω μέρος της τα αντικείμενα, η συσκευή προχωράει στη σάρωσή τους και αμέσως προβάλει στην διάφανη επιφάνειά της αναλυτικά στοιχεία αναφορικά με αυτά.
Μια από τις δυσκολίες παρόλα αυτά που παραδέχεται ότι αντιμετώπισε η ΗΡ, είχε να κάνει με την προβολή των ασπρόμαυρων και έγχρωμων γραφημάτων.
Άλλη μια ιδέα που υπάρχει μεταξύ των υπευθύνων είναι η δημιουργία μιας διάφανης εύκαμπτης οθόνης τέτοιου τύπου, η οποία θα μπορεί να γίνει «ρολό» για την εύκολη μεταφορά της.

Διάφανο λάπτοπ
Η δεύτερη πατέντα κάνει λόγο για ένα λάπτοπ με διάφανη επιφάνεια η οποία εκτείνεται τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος του.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η επαναστατική συσκευή HP Flex θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί – μεταξύ άλλων – από προπονητές, οι οποίοι ενόσω θα παρακολουθούν τους αθλητές επί τω έργω θα μπορούν να βλέπουν αναλυτικά στοιχεία γύρω από τις επιδόσεις τους.
Η ΗΡ δεν είναι η μόνη εταιρεία που διερευνά τη συγκεκριμένη ιδέα. Πριν από περίπου έναν χρόνο η Samsung είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο αποκάλυπτε μια εύκαμπτη διάφανη ταμπλέτα που θα μπορούσε μέσα από τη σάρωση επιγραφών και αντικειμένων, να αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικές με αυτά.