Αδειες από ναυαγοσώστες παραμένουν εν μέσω καλοκαιριού οι πολυσύχναστες ελληνικές παραλίες ελέω της αδιαφορίας των υπευθύνων αλλά και της αργοπορημένης σχετικής προκήρυξης για την πρόσληψή τους. >>>

 
Πρόσφατα «ξεπάγωσε» το Συμβούλιο της Επικρατείας τις προκηρύξεις σύμφωνα με το Έθνος, με αποτέλεσμα οι δήμοι να έχουν ήδη καθυστερήσει τις απαιτούμενες από την 1η Ιουνίου προσλήψεις και να θεωρείται, λόγω διαδικασίας, απίθανη η εμφάνιση των ναυαγοσωστών στις παραλίες πριν από το τέλος Ιουλίου. Συνήθως οι προκηρύξεις των θέσεων ανακοινώνονταν στα τέλη Μαΐου, ώστε οι ναυαγοσώστες να είναι στις θέσεις τους εγκαίρως.

«Τελικά οδηγούμαστε σε δίμηνες προσλήψεις αντί τρίμηνες και γι' αυτήν την παρανομία κανένας δεν μιλάει. Πολλοί θεωρούν ότι η πρόσληψη ναυαγοσωστών είναι πολυτέλεια, αλλά κανένας δεν καταλαβαίνει ότι εξαιτίας αυτής της έλλειψης έχουμε φτάσει στη χώρα μας οι πνιγμοί να αποτελούν τη δεύτερη αιτία θανάτου», λέει στο «Εθνος» ο διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας - ΕΝΑΚ, Νίκος Γιοβανίδης.