Πενία τέχνας κατεργάζεται... Η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης συνενώθηκε με το δημοτικό κέντρο Μουσικής και Χορού (Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης) και, με την οικονομική βοήθεια του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη δημιουργούν ένα κοινό μουσικό σχήμα: τη «Μητροπολιτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης». >>>

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει τον αρχικό πυρήνα της «Μητροπολιτικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης». Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και οι δημότες του αποκτούν Συμφωνική Ορχήστρα και το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης διαμέσου του Δημοτικού Κέντρου Μουσικής και Χορού, εμπλουτίζει και αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους σπουδαστές του. Έτσι... όλοι είναι ευχαριστημένοι.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, δήλωσε για την παραπάνω σύμπραξη ότι αποτελεί «τομή στο χώρο του πολιτισμού, μια κίνηση με πανελλήνια εμβέλεια, μια κίνηση που δείχνει πως πέρα από την επίλυση λειτουργικών προβλημάτων, πράττουμε πραγματικά πρωτοπόρα, και καινοτόμα. Κάνουμε μαζί οικονομίες κλίμακας σε πολιτιστικές δράσεις και μαζί δίνουμε ένα παράδειγμα διαδημοτικής αρμονικής συνεργασίας πέρα από παραταξιακές ή κομματικές αναφορές» (σ.σ. ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγν. Καϊτετζίδης προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας).