Εν μέσω «υψηλής τουριστικής σεζόν», εν μέσω καύσωνα αλλά και οικονομικής κρίσης πολλοί είναι οι κάτοικοι της πόλης που παραμένουν στην πόλη και τα Σαββατοκύριακα. Γι’ αυτό το λόγο, η 2η δημοτική κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει τετραημέρο εκδηλώσεων για το κοινό από >>>

αύριο 27 ως τις 30 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο στο παλιό εργοστάσιο του FIX (26ης Οκτωβρίου 15). Ο τίτλος του 4ημέρου εκδηλώσεων; «Πενία τέχνας κατεργάζεται».

Το φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο Fixart (εργοστάσιο FIX, 26ης Οκτωβρίου) περιλαμβάνει πολύ μουσική, χορό, θέατρο και εικαστικές αναζητήσεις. Δεκαπέντε γνωστά συγκροτήματα της πόλης θα σκορπίσουν νότες και ήχους από ροκ, ποπ, έντεχνο έως jazz και ethnic.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν κάθε μέρα στις 7 μ.μ Η έναρξη των εκδηλώσεων γίνεται την Παρασκευή 27 Ιουλίου με τα εγκαίνια των εκθέσεων (19.00) μια μίνι θεατρική παράσταση με τη «Μήδεια» του Μπόστ από την ομάδα «Θ» -όπως θέατρο» , παράσταση χορού και τέλος τη συναυλία με τον Δημήτρη Σταρόβα, τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και τους “Sleeping Band”.

To πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει επίσης παράσταση χορού και συναυλία από του “MatE” τους “Mirror turners” και τους “Empnevsis” . Την Κυριακή το πρόγραμμα συνεχίζεται με χορό , θεατρική παράσταση από την ομάδα Artistto στα έργα του Αρκά «Εχθροί εξ αίματος» και «Βιολογικός μετανάστης» καθώς και συναυλίες τοπικών συγκροτημάτων. Ανάλογο είναι το πρόγραμμα της Δευτέρας ενώ και τις τέσσερις μέρες οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, , μπαζάρ του συλλόγου παλαιοπωλών και χειροποίητων κοσμημάτων.

Καθημερινά ως και τη Δευτέρα 30 Ιουλίου οι συναυλίες του Δημήτρη Σταρόβα, του Αλκιβιάδη Παπαδόπουλου , «Sleeping band” και 15 συγκροτημάτων της πόλης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα αρχίζουν τις 9 μ.μ .

Η είσοδος όλες τις μέρες των εκδηλώσεων θα είναι ελεύθερη.