Προσποιούνταν τον επαγγελματία φωτογράφο και «ψάρευε» ανήλικα κορίτσια στο Facebook. Ο λόγος, για έναν 26χρονο ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Δράμα από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. >>>

Τον νεαρό βαραίνουν οι κατηγορίες της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλής.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 45χρονη μητέρα μιας 15χρονης κατήγγειλε ότι «άγνωστοι χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «facebook», επικοινώνησαν με την 15χρονη κόρη της και της πρότειναν φωτογράφηση σε γνωστό περιοδικό». Όπως προέκυψε ο 26χρονος δράστης τηλεφώνησε στη 15χρονη, συστήθηκε ως επαγγελματίας φωτογράφος και επεδίωξε να τη συναντήσει, δήθεν για να υπογράψει μαζί της επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο υποτιθέμενος φωτογράφος μοντέλων της ζήτησε να του στείλει, με email, φωτογραφίες της με μαγιό, κάτι που έκανε η 15χρονη. Στη συνέχεια, απειλούσε την ανήλικη ότι θα δημοσιεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες, εφόσον δεν κάνει μαζί του cyber sex!

Μάλιστα, ο δράστης δημιούργησε ένα προφίλ στο Facebook, με το δικό της όνομα, στο οποίο είχε αναρτήσει τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 26χρονος ημεδαπός και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του σε περιοχή της Δράμας, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο. Στον υπολογιστή βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο ανήλικων κοριτσιών απεικονιζόμενα ημίγυμνα ή γυμνά σε άσεμνες στάσεις, καθώς επίσης και οι επίμαχες φωτογραφίες της 15χρονης.

Από την έρευνα βρέθηκαν συνομιλίες του και με άλλα προφίλ ανήλικων κοριτσιών, με απειλητικό περιεχόμενο.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.