Ανοίγει σήμερα η αυλαία του κοινωνικού διαλόγου, καθώς ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των εμπόρων, των επαγγελματοβιοτεχνών >>>

και των βιομηχάνων, ενώ αύριο θα συναντηθεί με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), στις 2 με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ενώ στις 4 το απόγευμα με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Την ίδια ώρα στα γραφεία της ΓΣΕΕ θα συνεδριάζει η διοίκηση της Συνομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει τη στάση της στον κοινωνικό διάλογο.
Με επιστολή που απέστειλε χθες προς τις εργοδοτικές οργανώσεις, η ΓΣΕΕ ζητά την επικαιροποίηση της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων τον περασμένο Φεβρουάριο. Η συμφωνία του Φεβρουαρίου, προέβλεπε τη λήψη μέτρων μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και απέρριπτε τις μειώσεις στο βασικό μισθό την κατάργηση της ισχύος της μετενέργειας και της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων.
Στην επιστολή της, η Συνομοσπονδία ζητά, επίσης, σε περίπτωση συμφωνίας η νέα σύμβαση «να υπογραφεί στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας υπό την αιγίδα του, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια αμφισβητήσεων».
Στο μεταξύ χθες, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας είχε συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με υπηρεσιακούς παράγοντες και εξετάσθηκαν τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ήδη εφαρμοσθεί στη μείωση του κόστους εργασίας. Οι συναντήσεις του τεχνικού κλιμακίου θα επαναληφθούν και σήμερα με αντικείμενο θέματα των ασφαλιστικών φορέων και των επιδομάτων.