Άλλαξαν οι πινακίδες στο κτίριο που στεγάζει το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης στη Θεσσαλονίκη.  >>>

Στην πύλη και στην πρόσοψη του κτιρίου, συνεργείο κατέβασε τις πινακίδες που έγραφαν «Γενική Γραμματεία Μακεδονίας- Θράκης» και στη θέση τους τοποθετήθηκαν άλλες που γράφουν «Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης».

Η αλλαγή αυτή έγινε μετά την επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009 ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε προχωρήσει στη μετατροπή του υπουργείου σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας- Θράκης, ενώ η ΝΔ είχε αντιδράσει και ο κ. Σαμαράς είχε δεσμευτεί ότι ως πρωθυπουργός θα επανασυστήσει το υπουργείο.

«Η καθαίρεση της παλιάς πινακίδας και η ανάρτηση της νέας στέλνει ισχυρά μηνύματα», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου. Όπως είπε τα μηνύματα αυτά είναι τα εξής: πρώτον, ότι η Μακεδονία ήταν και είναι ελληνική. Δεύτερον, ότι στη Β. Ελλάδα υπάρχει ένα «εργαλείο» για την ανάπτυξη στην περιοχή. Τρίτον, ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς τηρεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Ο κ. Καράογλου τόνισε ότι ο ίδιος έκανε τις προτάσεις του προς τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, σχετικά με τις αρμοδιότητες του υπουργείου, οι οποίες όπως τόνισε, χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό. Σε αυτές περιλαμβάνονται η επιχειρησιακή μονάδα ανάπτυξης, ο συντονισμός του ΕΣΠΑ και του Intereg και η εποπτεία και ο έλεγχος κρατικών φορέων στη Β. Ελλάδα. Οι αρμοδιότητες του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό και κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά στον προϋπολογισμό του υπουργείου δεν έγινε ακόμα καμιά συζήτηση.

Η αλλαγή στις πινακίδες δεν στοίχισε οικονομικά διότι χρησιμοποιήθηκαν γράμματα από προηγούμενες.