Θυροκολλήθηκαν, την Παρασκευή, οι απολύσεις των τριών δημοσιογράφων, μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ, από την Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης και Θεάματος (Δημοτική Τηλεόραση και Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης), καθώς οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να τις παραλάβουν. Και όχι μόνον αυτό: >>> 
Στους τρεις απολυμένους καταβλήθηκε, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η πρώτη δόση της αποζημίωσης και τα δεδουλευμένα (ακόμη και των έξι πρώτων ημερών του Ιουλίου)!
Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΘΕ δεν έχουν, ακόμη, πληρωθεί για τον Ιούνιο, καθώς "υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας".
Όσο για τους εργαζόμενους, όλη την Παρασκευή ασχολούνταν με δημοσίευμα γνωστού Blog, στο οποίο γινόταν λόγος για ρεβανσισμό. Μάλιστα, οι δύο εργασιακοί εκπρόσωποι έστειλαν καταγγελία στην ΕΣΗΕΜ-Θ, σε βάρος του φερόμενου ως συγγραφέα.
Την ίδια στιγμή, η ΕΣΗΕΜ-Θ, με televoting, προσπαθούσε να αναβάλει την παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, για το δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης (είναι άγνωστο το αποτέλεσμα της τηλεψηφοφορίας, όπως άγνωστο είναι, προς το παρόν, αν θα γίνει δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη, με θέμα τις εξελίξεις στη ΔΕΠΘΕ. Η ημέρα προέκυψε από γραπτή απάντηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, στον επικεφαλής της παράταξης "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη", ο οποίος ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα των δημοτικών ΜΜΕ. Στην επιστολή του προέδρου του σώματος το αίτημα γίνεται δεκτό και αναφέρεται πως η νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει "πιθανότατα" την Πέμπτη).