nikolopoulos_nea_dimokratia_01«Δεν παραιτήθηκα για να φύγω, αλλά για να μείνω στην ΝΔ και στην Βουλή όσο εσείς θα με εμπιστεύεστε» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε συγκέντρωση πολιτικών του φίλων στην Πάτρα. Μάλιστα όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά «η παραίτηση μου αυτή δεν σημαίνει αποχώρηση». >>>

Ο Νίκος Νικολόπουλος χαρακτήρισε μεγάλη τιμή να τον συμπεριλάβει ο πρωθυπουργός στην κυβέρνηση, αλλά απευθυνόμενος στους πολιτικούς του φίλους τόνισε ότι «θεωρώ ακόμα μεγαλύτερη τιμή να κρατώ το λόγο μου σε εσάς».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπεραμύνθηκε των λόγων για τους οποίους υπέβαλε την παραίτησή του από υφυπουργός και διέψευσε ότι οι σχέσεις του με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση ήταν κακές. «Οι σχέσεις μου με τον υπουργό ήσαν απολύτως συναδελφικές και ξεκαθαρισμένες, όπως και οι αρμοδιότητες που είχαμε» συμπλήρωσε ο βουλευτής Αχαΐας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος απάντησε στην δήλωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει άνευ σημασίας και άνευ αξίας την παραίτησή του, διερωτώμενος παράλληλα εάν είναι «άνευ σημασίας να παραιτείται κάποιος υπουργός για να υπερασπιστεί το ειδικό μισθολόγιο των ένστολων, για παράδειγμα, μιας και είναι θέμα των ημερών».

Επίσης ο βουλευτής Αχαΐας απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που είχε είπε ότι δεν είναι όλοι για τα δύσκολα σημείωσε μεταξύ άλλων: «Άκουσα πως θέλει -τάχα- λεβεντιά και γενναιότητα να λες σε όλα ναι. Και πως δεν είσαι για τα δύσκολα, όταν λες όχι στην εξαθλίωση των πολιτών, στα νέα υφεσιακά μέτρα, στις νέες μειώσεις, μισθών και συντάξεων, εφάπαξ και επικουρικών, αναπηρικών, προνοιακών, πολυτεκνικών και άλλων επιδομάτων».

Ο Νίκος Νικολόπουλος άφησε αιχμές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και διερωτήθηκε εάν έπρεπε ως υφυπουργός Εργασίας να υπερασπιστεί την τρόικα και τους δανειστές αντί για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους.

Στην συνέχεια ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι ακόμα «υπάρχει τρόπος να αλλάξει προς το καλύτερο το μνημόνιο και να διορθωθούν οι στρεβλώσεις και οι αδικίες».

Ο βουλευτής ανέφερε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ότι έχει κάνει λάθη στην πολιτική διαδρομή του και ταυτόχρονα ευχήθηκε να έχει πέσει έξω. «Το λέω μέσα από την ψυχή μου. Θα είμαι ο πρώτος που θα ζητήσει συγνώμη» σημείωσε χαρακτηριστικά.