Επιθυμία της Αθήνας είναι να ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. Μόνο που εδώ υψώνεται ήδη ένα «τείχος». >>>
Ο Γιόργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα πέρα από τις υποδείξεις για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, επί της ουσίας απείλησε με μη ένταξη της Ελλάδας στην πρόσφατη συμφωνία.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ επανέλαβε ότι εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι διορθωτικές αλλαγές, με την αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας να αποτελεί ταυτόχρονα βασική προϋπόθεση για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος, καλώντας την κυβέρνηση να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο από τη διπλή προεκλογική περίοδο.

Υψηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι
Το στέλεχος της ΕΚΤ ανέφερε μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, ότι "... δεν μπορούμε να ζητούμε από χώρες όπου ο μέσος μισθός στο δημόσιο είναι κάτω από 1.000 ευρώ να συνδράμουν την Ελλάδα όπου ο μέσος μισθός στο δημόσιο είναι, όπως είπε, 3.000 ευρώ" . 
Πάντως από τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, προκύπτει ότι ένας υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 17 χρόνια προϋπηρεσίας παίρνει 1.620 ευρώ, καθαρά το μήνα, ενώ ένας υπάλληλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 1.151 ευρώ. 
Σε αυτά, πρέπει βέβαια να προστεθούν άλλα 100 περίπου ευρώ, τα οποία πληρώνει ο προϋπολογισμός, για περίθαλψη και τα ασφαλιστικά ταμεία, (συντάξεις, επικουρικά, εφάπαξ).