Στη Βουλή έστειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνύσεις συλλόγων κατά υπουργών, για διάφορους λόγους. Ανάμεσά τους και  η μήνυση της... Τζούλιας Αλεξανδράτου, κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη! >>>

Πρόκειται για ορισμένες δικογραφίες οι οποίες είχαν μείνει σε εκκρεμότητα τους τελευταίους μήνες λόγω της διάλυσης της Βουλής και της διενέργειας, δύο φορές, εκλογών.
Οι δικογραφίες αυτές σχηματίστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ύστερα από την υποβολή σχετικών μηνύσεων κατά πρώην κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών. Στα σχετικά διαβιβαστικά σημειώματα δεν διατυπώνεται καμία κρίση, αλλά ζητείται από τη Βουλή να ασκήσει τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα καθήκοντά της.
Στην πρώτη δικογραφία, η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών έχει μηνύσει τον τέως υπουργό Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτη, για τη μείωση των αποδοχών τους και την εξομοίωση με το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που κατά τον τέως υπουργό έγινε ύστερα από σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους.
Στη δεύτερη, έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του τέως υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, για την ανάρτηση στο Διαδίκτυο στοιχείων ιατρών που φέρονταν να έχουν διαπράξει φορολογικές παραβάσεις.
Η τρίτη δικογραφία στρέφεται κατά του τέως πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών, στρεφόμενος κατά παντός υπευθύνου για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και τις περικοπές.
Τέλος, η τέταρτη δικογραφία αφορά μήνυση της Τζούλιας Αλεξανδράτου κατά του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, για συκοφαντική δυσφήμηση.