Αυτοκίνητα με υγραεριοκίνηση, ενεργειακά θέματα και... σπορ, θα δούμε εφέτος στην επίκαιρη όσο ποτέ και με την “Ελλάδα σε Πρώτο Πλάνο”  77η ΔΕΘ. Από τις 8-16 Σεπτεμβρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η Έκθεση αναμένεται να αποτελέσει >>>
πόλο έλξης για όσους αναζητούν, ενόψει του χειμώνα, τις καλύτερες και πιο συμφέρουσες λύσεις θέρμανσης-ψύξης, ενώ θέλουν να έρθουν σε επαφή με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας.
Επίκεντρο της φετινής ΔΕΘ, την οποία διοργανώνει η HELEXPO, είναι τα θεματικά αφιερώματα ENERGYLAND και DOMISIS, τα οποία ήδη συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον πάνω από 50 επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν δηλώσει συμμετοχή. 
Οι εκθέτες στα συγκεκριμένα αφιερώματα αναμένεται ότι θα υπερβούν τους 100 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον πλούτο των εκθεμάτων, των λύσεων και των προϊόντων, που θα παρουσιάσουν και τα οποία εκτός από τη θέρμανση-ψύξη, θα αφορούν στις εναλλακτικές-ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (φωτοβολταϊκά κα), γεωθερμία, pellet, ξύλο, φυσικό αέριο, κουφώματα-δομικά υλικά, οικολογική δόμηση, βιοκλιματικό σχεδιασμό κτιρίων, θερμομόνωση κτλ..
Τα αφιερώματα ENERGYLAND-DOMISIS τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ Χορηγός είναι η εταιρία 3Ds Energy.

ΙΧ και Υγραεριοκίνηση
Κομβικό ρόλο και προσφέροντας πρακτικές και χειροπιαστές λύσεις σ' όσους επιζητούν να μειώσουν το κόστος λειτουργίας του ΙΧ τους είναι και το αφιέρωμα AUTOLAND, που περιλαμβάνει το Ειδικό Σαλόνι, “CAR & GAS”, όπου οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες σχετικά με τη χρήση του υγραερίου και των αέριων καυσίμων στα αυτοκίνητα.
Στο αφιέρωμα, “AUTOLAND”, περιλαμβάνεται και το Σαλόνι Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων, όπου θα εκτίθενται προς πώληση από σχετικές εταιρίες αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, επαγγελματικά οχήματα, αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και σκάφη. Συνεργάτης της HELEXPO στο AUTOLAND είναι η εταιρία, “Καρανάσιος, Βαρσάμη & Συνεργάτες, Σύμβουλοι Μηχανικοί Ειδικών Τεχνικών Έργων”.

Τα προϊόντα της γης
Σε άμεση συνάρτηση με την ανάγκη για ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής είναι το θεματικό αφιέρωμα, FARMA FAIR, στο οποίο παρουσιάζονται όλες οι σύγχρονες αντιλήψεις και πρακτικές για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, καθώς και οι νέες τεχνολογίες στη διαδικασία παραγωγής αγροτοδιατροφικών προϊόντων. Παράλληλα, οι μικροί φίλοι της ΔΕΘ μπορούν να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια με περιεχόμενο εμπνευσμένο από τις γεωργικές και τις κτηνοτροφικές δραστηριότητές.
Αναλυτικά, στο αφιέρωμα FARMA FAIR θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις προϊόντων και εξοπλισμών για την κτηνοτροφία, φυτική καλλιέργεια, μελισσοκομία, γαλακτοκομία, ελαιοκομία, καλλιέργεια σαλιγκαριών και άλλων σύγχρονων καλλιεργειών και μεθόδων. Ακόμη, θα εκτίθενται αντιπροσωπευτικά ζώα σε φυσικό περιβάλλον από την ελληνική κτηνοτροφία, ενώ παρούσες θα είναι και εταιρίες με προϊόντα και υπηρεσίες για τη σύγχρονη φάρμα.

Τα σπορ και τα video games
Η 77η ΔΕΘ, εκτός από τα καθιερωμένα θεματικά αφιερώματα, εμπλουτίζεται φέτος και με νέα γεγονότα, όπως το αφιέρωμα SPORTSWORLD, το οποίο υλοποιείται, σε συνεργασία με τις εταιρίες CK Agency & Negotiation Know How. 
Δράσεις, προϊόντα και υπηρεσίες αθλητισμού προβάλλονται στο SPORTSWORLD, το οποίο πλαισιώνεται από τουρνουά mini football και mini basket. Επαγγελματικοί και ερασιτεχνικοί συλλόγοι, ομοσπονδίες, ενώσεις και φορείς διοργάνωσης αθλητικών δράσεων, εταιρίες πώλησης αθλητικών προϊόντων-ειδών αναψυχής, εξειδικευμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και επιχειρήσεις παροχής αθλητικών υπηρεσιών-marketing, είναι μεταξύ των εκθετών του SPORTSWORLD, που φιλοδοξεί να προσελκύσει, ιδιαίτερα τους νέους, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα παρακολουθήσουν και επιδείξεις πολεμικών τεχνών, extreme sports, parkour και ποδηλάτου-skate.
Εκτός από τον κόσμο των σπορ, διοργανώνεται φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά και το E-Gaming, το μεγαλύτερο αφιέρωμα στην ελληνική αγορά για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια με Χορηγό τη WIND.
Το E-Gaming αποτελεί μία μοναδική διαδραστική έκθεση στην Ελλάδα, όπου λαμβάνουν χώρα διαγωνισμοί στα καλύτερα video-games της χρονιάς, ενώ την όλη εξέλιξη παρακολουθούν και χιλιάδες άτομα δικτυακά.
Εκτός από τα παραπάνω θεματικά αφιερώματα, στο πλαίσιο της 77ης ΔΕΘ υλοποιούνται και τα αφιερώματα MODA CASA, GLOBAL EXCHANGE, INNOVATION & INVENTIONS, ΕΛΛΑΔΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, STATELAND και MUSIC EVENTS LIVE με συναυλίες δημοφιλών Ελλήνων καλλιτεχνών.
Μέγας Χορηγός της 77ης ΔΕΘ είναι ο ΟΠΑΠ και Επίσημος Αερομεταφορέας της έκθεσης η Olympic Air.