Μητέρα πληρώνει για το παιδί της

Η Αμερικανίδα που έστειλε τον υιοθετημένο γιο της πίσω στη Ρωσία πρέπει να πληρώσει 150.000 δολάρια για την υποστήριξη του παιδιού, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου του Τενεσί. >>>

Ο δικηγόρος της Torry Hansen, Ed Yarbrough, δήλωσε στο CNN ότι θα καταθέσει έφεση μέσα σε λίγες εβδομάδες ζητώντας από το δικαστήριο να τροποποιήσει ή να τερματίσει την υποστήριξη, η οποία για πρώτη φορά επιβλήθηκε νωρίτερα αυτό το χρόνο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία πέρυσι υπέγραψαν συμφωνία για την ενίσχυση των διαδικαστικών εγγυήσεων για τις υιοθεσίες.

Ο Artyem Saveliev, που υιοθετήθηκε από ένα ρωσικό ορφανοτροφείο, επέστρεψε πίσω στη Ρωσία. Ανάδοχη οικογένειά του προέβαλε τον ισχυρισμό ότι φοβούνταν για την ασφάλειά τους εξαιτίας μιας σειράς βίαιων επεισοδίων που παρουσίασε το υιοθετημένο αγόρι στα 7 του χρόνια.

Η έρευνα ξεκίνησε, όταν το παιδί εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στο υπουργείο προστασίας των παιδιών της Ρωσίας με μια επιστολή από τη θετή μητέρα του, που ζητούσε από τις ρωσικές αρχές να ακυρωθεί η υιοθεσία.

Στην επιστολή, η Hansen υποστήριζε ότι το αγόρι ήταν «διανοητικά ασταθές», και είπε ότι είχε παραπλανηθεί σχετικά με την ψυχική κατάστασή του.

Η Παγκόσμια Ένωση για τα παιδιά και τους γονείς οι γονείς είχε συντόνισε την υιοθεσία. Η αγωγή κατατέθηκε εναντίον της Hansen για αθέτηση σύμβασης και την υποστήριξη του παιδιού.Τον Μάιο, η Ένωση δήλωσε ότι ο Artyem εξακολουθεί να είναι πολίτης των ΗΠΑ και σύμφωνα με νόμο του Τενεσσί η Χάνσεν θεωρείται νομικά ότι είναι η μητέρα του. Το παιδί ζει σε μια μονάδα φροντίδας έξω από τη Μόσχα. Σύμφωνα με το CNN η Χάνσεν κατέθεσε την Παρασκευή, ότι το αγόρι ήθελε να την σκοτώσει. Ωστόσο, ο Larry Crain, δικηγόρος του οργανισμού υιοθεσιών υποστήριξε ότι το αγόρι δεν παρουσιάζει σημάδια βίαιης συμπεριφοράς.

Σχόλια