fm-tv-100-newlogosΤην ερχόμενη Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012, θα συζητηθεί, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, το θέμα των (άσχημων) εξελίξεων στη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης και Θεάματος (Δημοτική Τηλεόραση και Δημοτικό Ραδιόφωνο). >>>

 

Αυτό ανακοίνωσε, πριν από λίγο, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη, Β. Καρακωστάνογλου (ο επικεφαλής της παράταξης, Κ. Γκιουλέκας, απουσίαζε στην Αθήνα) διαμαρτυρήθηκε επειδή, όπως είπε, την ίδια μέρα έχει προγραμματίσει 24ωρη απεργία η ΕΣΗΕΜ-Θ, στα δημοτικά ΜΜΕ και έτσι δε θα είχε προβολή το θέμα. Ο κ. Αβραμόπουλος, πάντως, διαβεβαίωσε τον κ. Καρακωστάνογλου ότι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα μεταδοθεί, ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή των δημοσιογράφων, αφού οι άλλοι εργαζόμενοι της ΔΕΠΘΕ δεν απεργούν.

Να θυμίσουμε ότι την έκτακτη συνεδρίαση ζήτησε ο επικεφαλής της “Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη”, Κώστας Γκιουλέκας, ενώ η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει, ήδη, ενημερώσει τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τις δραματικές –για τους εργαζόμενους- εξελίξεις στη ΔΕΠΘΕ, καθώς ήδη απολύθηκαν άλλοι τρεις δημοσιογράφοι, ενώ ζητήθηκε δραστική μείωση των μισθών (είχε γίνει, ήδη, μείωση, από το 2010, της τάξης του 10%), χωρίς να υπολογίζεται ότι το μισθολόγιο των δημοσιογράφων στα δημοτικά ΜΜΕ ορίζεται από κοινή υπουργική απόφαση.

Οι εργαζόμενοι σε Δημοτική Τηλεόραση και Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης πληρώθηκαν σήμερα την εξόφληση Ιουνίου.