Σε συνέντευξή του στην σημερινή "Rheinische Post", ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ εκφράζει εκ νέου την απογοήτευσή του για τις μέχρι τώρα προσπάθειες της Ελλάδας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και επισημαίνει ότι τα προβλήματα των μεταρρυθμίσεων είναι γνωστά και στις χρηματαγορές. >>>

Επαναλαμβάνει δε, ότι εάν δεν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω βοήθεια. «Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα κήρυττε στάση πληρωμών και θα έπρεπε να αποφασίσει η ίδια για την παραμονή της στην Ευρωζώνη», τονίζει ο αρχηγός των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και αναφέρεται σε "ελάχιστη πρόοδο".

Οι δηλώσεις του Γερμανού αντικαγκελάριου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, ακόμη και από στελέχη του κόμματός του, όπως ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο, τον κατηγόρησε για αντιεπαγγελματισμό.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό Κάρστεν Σνάιντερ, ζήτησε από την καγκελάριο να αποπέμψει τον κ. Ρέσλερ από την κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε, «με την ανεύθυνη φλυαρία του, θέτει σε κίνδυνο τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων».


από το ΑΠΕ-ΜΠΕ