Τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Θεσσαλονίκης, δέχτηκε σήμερα, στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου. >>>

Οι εκπρόσωποι της διοίκησης τον ενημέρωσαν για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι,  εξαιτίας των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης.  Επίσης τόνισαν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους.
Ο Υπουργός μεταξύ άλλων δήλωσε ότι κατανοεί τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα  συνεργασθεί μαζί τους για την αντιμετώπιση τους.

Συνάντηση και με Μπουτάρη
Νωρίτερα ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης συναντήθηκε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχείο. Συζήτησαν για τα προβλήματα της πόλης, την ΔΕΘ, το λιμάνι, τα μέσα συγκοινωνίας και το μετρό. Συμφώνησαν μάλιστα ότι πρέπει να αναβαθμιστεί ο ρόλος του υπουργείου, το οποίο οφείλει να αποκτήσει αρμοδιότητες. Όπως είπαν, δε θέλουν ένα υπουργείο χωρίς προϋπολογισμό και αρμοδιότητες αλλά ένα υπουργείο που να λύνει τα προβλήματα άμεσα. 
Επίσης, συμφώνησαν να συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση με όλους τους δημάρχους και τη συμμετοχή της αντιπεριφέρειας, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης που μπαίνει στην τελική ευθεία τον Σεπτέμβριο.
«Με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ξεκινήσαμε για μια εθιμοτυπική συνάντηση, η οποία τελικά εξελίχθηκε σε μια ουσιαστική συζήτηση, σε μια συνάντηση εργασίας. Θεωρώ, ότι τα προβλήματα, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως πόλη, ως πολεοδομικό συγκρότημα, είναι πολλά και σημαντικά. Θεωρώ επίσης, ότι ο στόχος μας είναι κοινός. Να αρχίσουμε να τα αντιμετωπίζουμε. Σε αυτό το πλαίσιο, εμείς ως Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, είμαστε διατεθειμένοι, με μεγάλη χαρά, να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς, τόσο τους αυτοδιοικητικούς όσο και  την Περιφέρεια», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός.