Πονούσε το μάτι του και νόμιζε ότι έβγαζε «κριθαράκι». Καλού κακού επισκέφτηκε τον οφθαλμίατρο ο οποίος έντρομος συγκάλεσε ιατρικό συμβούλιο! Πίσω από τον βολβό του ματιού ζούσε ένα σκουλήκι που >>>
αν έφτανε στον εγκέφαλο θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημιά στο νευρικό σύστημα και... όχι μόνο.


«Στα 30 χρόνια εμπειρίας μου σε σοβαρά περιστατικά δεν είχα δει ποτέ κάτι ανάλογο. Έπαθα σοκ», δήλωσε ο χειρούργος οφθαλμίατρος Β. Σιθαράμαν λίγα λεπτά μετά την επιτυχημένη επέμβαση του κυρίου Κρισναμούρθι σε νοσοκομείο της Μουμπάι.

Όταν ο 75χρονος Ινδός ασθενής απευθύνθηκε στον γιατρό γκρινιάζοντας για τις έντονες ενοχλήσεις στο μάτι του κανείς εκ των δύο δεν φανταζόταν τί επρόκειτο να ακολουθήσει.

Οι πόνοι είχαν ξεκινήσει πριν από δύο εβδομάδες και ο Κρισναμούρθι ζήτησε να του χορηγηθεί ένα κολλύριο για να ηρεμήσει. Οι εξετάσεις, ωστόσο, έδειξαν ότι το μάτι του δεν είχε μολυνθεί, ούτε έβγαζε «κριθαράκι» (όπως νόμιζε ο ασθενής). Αιτία των ενοχλήσεων ήταν ένα σκουλήκι 15 εκατοστών το οποίο ζούσε πίσω από τον βολβό του ματιού!

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο νοσοκομείο και μόλις χθες ο ασθενής ξύπνησε από τη νάρκωση του χειρουργείου λίγο ζαλισμένος αλλά ευτυχής που είχε αποφύγει τα χειρότερα.

«Στάθηκε πάρα πολύ τυχερός που το παράσιτο περιορίστηκε μόνο στο μάτι του. Εάν δεν το είχαμε αφαιρέσει εγκαίρως, από στιγμή σε στιγμή το σκουλήκι θα εισχωρούσε στον εγκέφαλο του ασθενή και θα προκαλούσε τεράστια νευρολογικά προβλήματα», εξήγησε ο γιατρός ο οποίος ακόμη δεν μπορεί να πει με σιγουριά πώς βρέθηκε το σκουλήκι μέσα στο μάτι του ανθρώπου.

Το παράσιτο βρίσκεται στα μικροβιολογικά εργαστήρια του νοσοκομείου και σύντομα θα μάθουν πως ξεκίνησαν όλα.