Για την μέχρι στιγμής προετοιμασία του ΠΑΟΚ αλλά και την παρουσία του Γιώργου Δώνη μίλησε ο Στέλιος Μαλεζάς, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Ολλανδία, όπου προετοιμάζεται ο δικέφαλος. Ο διεθνής αμυντικός αναφέρθηκε και στην εμπειρία του με την Εθνική Ελλάδος. >>>


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέλιος Μαλεζάς στους εκπροσώπους του Τύπου:

Πώς είδες τον ΠΑΟΚ ως εξωτερικός παρατηρητής στο τελευταίο καλό φιλικό που έδωσε με την Τσβόλε;
«Αυτό που είδαμε όλοι ήταν μία ομάδα που ήξερε καλά τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο. Μία ομάδα που δεν έπαιζε απλά για να περάσει την μπάλα προς την άμυνα του αντιπάλου, αλλά είχε σχέδιο για να πετύχει κάτι τέτοιο. Γι' αυτό και ήρθε φυσιολογικά αυτό το σκορ, αφού και η απόδοση ήταν πολύ καλή».

Ο ΠΑΟΚ του τελευταίου φιλικού δεν σου έδωσε την εικόνα μίας ομάδας που παίζει εδώ και καιρό μαζί;
«Είναι αλήθεια ότι σε αυτό το παιχνίδι δεν φάνηκε πως παίζει μία ομάδα που τώρα "χτίζεται". Ηταν μία καλά δουλεμένη ομάδα, οι παίκτες της οποίας ήθελαν να αποδείξουν πολλά».

Σε περασμένες σεζόν ξεκινούσες ως τέταρτος στόπερ και μέσα από τη δουλειά σου έφτανες να παίζεις βασικός. Φέτος είσαι ο πρώτος και άλλοι θα ξεκινήσουν απ' όπου ήσουν. Πώς το βλέπεις αυτό;
«Για να θεωρήσω πρώτο τον εαυτό μου θα πρέπει να το δείξω στο γήπεδο και όχι μέσα από λόγια. Από εκεί και πέρα τις προηγούμενες χρονιές με βοήθησε το ότι δούλεψα πολύ και πίστεψα στον εαυτό μου. Είχα όμως και εγώ παίκτες δίπλα μου, που μου έδιναν το σωστό παράδειγμα και μου έδειχναν ποιος είναι ο σωστός δρόμος. Από εκεί και πέρα ας μη λέμε τώρα ποιος είναι πρώτος και ποιος δεύτερος».

Ο Δώνης μάς έχει πει ότι είναι πολύ αισιόδοξος, πως εσείς οι διεθνείς θα είστε έτοιμοι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εσύ τι λες;
«Αρχικά πρέπει να πω ότι ξεκουραστήκαμε. Κυρίως ψυχολογικά και μετά σωματικά. Από εκεί και πέρα είναι και ευθύνη των γυμναστών να φτάσουμε σε καλό επίπεδο. Πιστεύω ότι καθαρό μυαλό θα έχουμε και από εκεί και πέρα χρειάζεται δουλειά στη φυσική κατάσταση».

Πέρυσι ως αρχηγός είχες να αντιμετωπίσεις και το οικονομικό θέμα, με την έννοια της εκπροσώπησης των συμπαικτών σου στη διοίκηση. Φέτος ο προπονητής σας είπε ότι αυτό δεν θα γίνεται. Ο αρχηγός δεν θα είναι και οικονομικός αναλυτής; Καλό είναι αυτό;
«Είχαμε πράγματι οικονομικά προβλήματα. Μακάρι ο προπονητής να βγει αληθινός σε αυτό που λέει και να μην ασχολούμαστε. Μακάρι ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής να τα καταφέρουν και να βρουν λύσεις. Είναι κουραστικό αυτό που βιώνουμε, αν και μας έχει γίνει συνήθεια».

Σημαίνει κάτι ότι αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά σου, όσον αφορά το συμβόλαιο που έχεις;
«Αυτό τώρα δεν με αγχώνει περισσότερο από το να αποδείξω ότι πρέπει να παίξω. Οσο περνάει ο καιρός, όμως, θα με απασχολήσει».

Γιατί θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ λύγισε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν;
«Δεν ισχύει αυτό. Μέχρι την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ διεκδικούσαμε την πρωτιά και το Τσάμπιονς Λιγκ. Μέσα στην χρονιά, πάντως, ίσως κάποια στιγμή επηρέασε η κούραση. Ισως κάποια άλλη στιγμή επηρέασε το ότι είχαμε εξασφαλίσει θέση στα πλέι οφ».

Πώς περιμένεις τον ανταγωνισμό με τους άλλους παίκτες που είναι στη θέση σου;
«Θα μας κάνει καλύτερους. Ο ένας θα τραβήξει τον άλλον σε πιο υψηλό επίπεδο».

Η ερώτηση έγινε από περιέργεια και αφορούσε το ότι και πάλι δεν έπαιξε με την Εθνική Ελλάδας:
«Είμαι στενοχωρημένος, όχι όμως και χολωμένος. Οποιοσδήποτε όταν δεν αγωνίζεται στενοχωριέται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παρακαλάς να μην πάει καλά η ομάδα ή κάτι άλλο κακό. Ειδικά στις εθνικές, η επιτυχία της ομάδας είναι δεδομένο ότι θα έχει αντίκτυπο και σε όλους τους Ελληνες ποδοσφαιριστές».

Οσον αφορά την Εθνική Νέων και την επιτυχία των μικρών:
«Αυτό που κατάφεραν τα παιδιά αυτά είναι τεράστιο. Η Ελλάδα δεν έχει τις υποδομές άλλων χωρών που συμμετείχαν σε αυτά τα πρωταθλήματα και όπως είπαμε εμείς δεν δίνουμε και μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτούς τους παίκτες. Από εκεί και πέρα ξέρουμε ότι και τις περασμένες χρονιές ελληνικές ομάδες έφταναν σε τελικούς, αλλά μετά δεν στηρίζονταν από τους συλλόγους τους».

Ως παίκτης του ΠΑΟΚ πώς σου φαίνεται ότι άλλες μεγάλες ομάδες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά θέματα επιβίωσης; Χαίρεσαι, γιατί ίσως η ομάδα σου θα έχει ένα πλεονέκτημα απέναντί τους, ή λυπάσαι για την κατηφόρα του ελληνικού ποδοσφαίρου;
«Οχι, δεν χαίρομαι. Με στενοχωρεί πάρα πολύ όταν κάποιες ομάδες πέφτουν, γιατί αυτό μπορεί να τραβήξει κι εσένα προς τα κάτω. Όπως ο ένας μπορεί να παρασύρει τον άλλο θετικά, έτσι μπορεί να γίνει και το αντίστροφο».