Ρεαλιστικό και προοδευτικό χαρακτήρισε το πλαίσιο διακυβέρνησης ο Φώτης Κουβέλης από το βήμα της Βουλής ενώ τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο και την έξοδο από τη διεθνή οικονομική κρίση. >>>


Η απόφαση συμμετοχής μας στην κυβέρνηση δεν ήταν αβασάνιστη, εξήγησε για τη στάση της ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος του κόμματο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι ήταν αντίθετος στα μνημόνια αλλά υποστήριξε ότι η κρίση προϋπήρχε των μνημονίων.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η συμμετοχή στην συγκυβέρνηση δεν αποτελεί αβασάνιστη επιλογή.

Τα τρία πολιτικά κόμματα της συγκυβέρνησης συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να επιμηκυνθεί για άλλα δύο χρόνια το πρόγραμμα προσαρμογής, να μην υπάρξουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να επανεξεταστούν τα σημερινά επίπεδα του κατώτατου μισθού, να προχωρήσουν οι αναγκαίες αποκρατικοποιήσεις, να αυξηθεί κατά ένα έτος η καταβολή του επιδόματος ΟΑΕΔ και η επέκτασή του και σε αυτοαπασχολούμενους και τέλος ένα νέο φορολογικό σύστημα.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε για έλεγχο της περιουσίας των πολιτικών από ανεξάρτητο όργανο χωρίς τη συμμετοχή πολιτικών ενώ υπογράμμισε ότι είναι αυθύνη για την κυβέρνηση το τέλος του πελατειακού συστήματος.