Ο Ιταλός σχεδιαστής αυτοκινήτων Σέρτζο Πινινφαρίνα, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, πέθανε τη νύκτα της Δευτέρας προς την Τρίτη σε ηλικία 85 ετών έπειτα από ασθένεια, ανακοίνωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.  >>>

Γεννημένος το Σεπτέμβριο του 1926 κοντά στο Τορίνο, στη βόρεια Ιταλία, ο Σέρτζο Πινινφαρίνα διηύθυνε για πάρα πολλά χρόνια τον όμιλο που είναι εξειδικευμένος στο σχεδιασμό και την κατασκευή κουπέ και καμπριολέ αμαξωμάτων για λογαριασμό μεγάλων κατασκευαστών -- ένα από τα διασημότερα μοντέλα του είναι η Ferrari Testarossa.
Επίτιμος πρόεδρος του Pininfarina, είχε παραχωρήσει την επιχειρησιακή διεύθυνσή του ομίλου το 2002 στον γιό του, τον Αντρέα, ο οποίος σκοτώθηκε το 2008 σε τροχαίο δυστύχημα.
Ο όμιλος σταμάτησε τον περασμένο Οκτώβριο την παραγωγή οχημάτων για λογαριασμό κατασκευαστών εξαιτίας των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά είχε συνεχίσει τις δραστηριότητες σχεδιασμού και έρευνας και ανάπτυξης ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Ο Σέρτζο Πινινφαρίνα ήταν πρόεδρος της ένωσης των ιταλών εργοδοτών, της Confindustria, από το 1988 ως το 1992 και είχε διοριστεί το 2005 ισόβιος γερουσιαστής.