6F2Ο Καλλικράτης, αλλά και η έλλειψη χρηματοδότηση των αιρετών Περιφερειών ήταν τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος, κατά τη σημερινή συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα και του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Αθήνα. >>>

Κατά την συνάντηση, ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον Υπουργό για τις δράσεις και το έργο που επιτελείται στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης και του παρουσίασε τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί από την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Του έθεσε το ζήτημα της εφαρμογής της Μητροπολιτικής διοίκησης στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης και ζήτησε να υπάρξει και από την πλευρά του Υπουργείου η βούληση να προχωρήσουν οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες η Μητροπολιτική Διοίκηση θα εφαρμοστεί στην πράξη.

Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης έθεσε στον Υπουργό το πρόβλημα που υπάρχει με την ελλειπή χρηματοδότηση στις αιρετές Περιφέρειες και στα προβλήματα που έχουν προκληθεί ακόμα και για την κάλυψη των βασικών αναγκών. Τόνισε ότι τα χρήματα του τακτικού προϋπολογισμού δεν επαρκούν για την κάλυψη των βασικών δαπανών και ζήτησε από τον υπουργό να υπάρξει διασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων, έτσι ώστε να μπορούν να χρηματοδοτούνται οι βασικές τουλάχιστον ανάγκες. Τέλος, συζητήθηκαν υπηρεσιακά θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της αιρετής Περιφέρειας, αλλά και θέματα συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας, Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Δήμων.