Στη Θεσσαλονίκη της οικονομικής κρίσης και της ανέχειας ,στη Θεσσαλονίκη της ανεργίας συρρέουν επιστήμονες από κάθε μεριά της γης –κυριολεκτικά- για τις εργασίες του NANOTEXNOLOGY 2012. >>>

Περισσότεροι από 150 ερευνητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές από 53 χώρες του κόσμου παίρνουν μέρος στο Θερινό Σχολείο της Νανοτεχνολογίας που ξεκίνησε το Σάββατο 30 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου και ολοκληρώνεται στις 7 Ιουλίου. Φέτος ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη Βιοηλεκτρονική έναν πολλά υποσχόμενο τομέα της Νανοτεχνολογίας και στην Αναγεννητική Ιατρική κλάδο της Νανοϊατρικής.
«Ήρθαμε πέντε ερευνητές από το Ινστιτούτο DEIST της Κορέας για να παρακολουθήσουμε εξειδικευμένα μαθήματα στα οργανικά ηλεκτρονικά.  Θα καθίσουμε μία εβδομάδα για το θερινό σχολείο και το Συνέδριο μαζί» λέει ο Jeonghee Shin από το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Κορέας.
Οι εργασίες του επιστημονικού πολυγεγονότος που διεξάγεται από τις 30 Ιουνίου έως και τις 7 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη και θεωρείται το μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη την Ευρώπη αναμένεται να δημιουργήσουν έναν τζίρο 2 εκατομμυρίων ευρώ από τις υπηρεσίες παροχής και υποστήριξης. Καθόλου άσχημα δηλαδή για μία πόλη που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και την ανεργία.