Αποσύρθηκε τελικά από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε, το θέμα για την πεζοδρόμηση τμήματος της Προξένου Κορομηλά, μεταξύ των οδών Καρόλου Ντηλ και Πλουτάρχου. Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν καθώς στο συγκεκριμένο σημείο ήταν μέτοχος σε καφέ – μπαρ ο αντιδήμαρχος >>>
Οικονομικών Χασδάι Καπόν.

Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αρχιτεκτονικού Ανδρέας Κουράκης χαρακτήρισε λάθος τη συμπερίληψη του θέματος στην ημερήσια διάταξη, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η συγκεκριμένη πεζοδρόμηση δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες του δήμου για το 2012 καθώς και πως δεν εντάσσεται στις εργολαβίες. Μάλιστα, σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Χρήσου Μάτη, για ποιο λόγο συμπεριλήφθηκε το θέμα σε μια έκτακτη συνεδρίαση, ο κ. Κουράκης κάλεσε την Επιτροπή να μην είναι καχύποπτη.
Σύμφωνα με τον κ. Μάτη, όπως προέκυψε από τις διευκρινίσεις του κ.Κουράκη και τη συζήτηση, δεν υπάρχει μελέτη της αρμόδιας υπηρεσίας, δεν υπάρχει θέμα πεζοδρόμησης εντός του 2012, δεν έχει ενταχθεί σε καμία από τις υπάρχουσες εργολαβίες, ενώ δημιουργεί πρόβλημα στην πρόσβαση στα τρία πάρκινγκ της οδού Πλουτάρχου.
«Η αναγνώριση του λάθους μπορεί να είναι σωτήρια, εφόσον γίνεται έγκαιρα. Η επιμονή γεννά καχυποψίες, η δε προχειρότητα είναι καταστροφική. Το θέμα δεν μπορεί να επανέλθει, εάν δεν τεκμηριωθεί πλήρως και χωρίς ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη. Το ζήτημα δεν είναι οι αποσπασματικές πεζοδρομήσεις, αλλά ένα δίκτυο που εξυπηρετεί τους πολίτες και την κίνηση στο κέντρο της πόλης» σημειώνει ο κ. Μάτης.
Να μην εξυπηρετούμε οικογενειακές υποθέσεις κάλεσε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι ιδιωτικών πάρκινγκ που βρίσκονται στην περιοχή και συγκεκριμένα στην οδό Πλουτάρχου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την προωθούμενη πεζοδρόμηση της Προξένου Κορομηλά.