Καθυστερήσεις προς την πορεία διαλεύκανσης των αιτιών που οδήγησαν στη μοιραία πτώση του λεωφορείου του υπεραστικού ΚΤΕΛ στη Συκιάδα, παρατηρούνται λίγα μόλις 24ωρα μετά τραγικό συμβάν. >>>
 
 
Παρά το γεγονός ότι έχει διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη στο μοιραίο λεωφορείο από τα αρμόδια όργανα δεν έχει φθάσει στο νησί ακόμα αρμόδιο κλιμάκιο.
Σύμφωνα με το politischios.gr , η αστυνομία από την πρώτη στιγμή ζήτησε την παρουσία πραγματογνωμόνων και εμπειρογνωμόνων προκειμένου να δώσουν τα φώτα τους σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος.
"Εμείς λίγες ώρες μετά το συμβάν ζητήσαμε να έρθει στο νησί επιτροπή εμπειρογνωμόνων από την Αθήνα για να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας και διαλυθεί και η παραμικρή υπόνοια για πιθανή μεροληψία από τον οποιονδήποτε. Ωστόσο αυτό μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό. Μία αιτία μπορεί να είναι το γεγονός ότι οι εμπειρογνώμονες λειτουργούν με πινάκιο υποθέσεων και ίσως να είναι επιφορτισμένοι με άλλες υποθέσεις. Εμείς μέσα στις 24ωρες που είχαμε για να στείλουμε την υπόθεση στον ανακριτή κάναμε τα ανθρωπίνως δυνατά ώστε η δικογραφία να περιέχει όσο περισσότερα στοιχεία γίνεται", ανέφερε ο αξιωματικός.

Την ίδια ώρα με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι καταθέσεις στον ανακριτή Χίου, με τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού αλλά και τους κατοίκους του χωριού της Συκιάδας που βρέθηκαν πρώτοι στο σημείο του δυστυχήματος να εξιστορούν με κάθε λεπτομέρεια τα τραγικά συμβάντα που εκτυλίχθησαν στο σημείο της τραγωδίας λίγα λεπτά πριν και λίγα λεπτά μετά το τροχαίο.
Χαρακτηριστικό των ρυθμών που επικρατούν στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης είναι ότι οι καταθέσεις συνεχίζονταν μέχρι και αργά το βράδυ της Τετάρτης.