«Γιάννη σε εμπιστεύομαι απόλυτα. Μην ακούς κανέναν. Να κάνεις τη δουλειά σου και όλα θα πάνε καλά». Με αυτή τη φράση πριν από λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός έδειξε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών. >>>
 
Ο κ. Σαμαράς όπως αναφέρει Το Βήμα θεωρεί ότι αποτελεί χρήσιμο «εργαλείο» για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η κυβερνητική μηχανή, αφού θεωρεί ότι ο κ. Στουρνάρας δεν θα υπολογίσει το πολιτικό κόστος.
«Για όποιο πρόβλημα έχεις θα επικοινωνείς με τον Κώστα και τον Δημήτρη» του είπε ευθέως, εννοώντας τον διευθυντή του γραφείου του κ. Μπούρα και τον υπουργό Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη, ενώ του διευκρίνισε πως το τηλέφωνό του είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο.
Στην αρχή της περασμένης εβδομάδας ξαφνιάστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου Από την επίθεση του κ. Βενιζέλου και τις αναφορές από το ΠΑΣΟΚ ότι ο κ. Στουρνάρας δεν μπορεί να διαπραγματευθεί επαρκώς.
Στη σύσκεψη που έγινε υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πολιτικούς αρχηγούς παρόντος του κ. Στουρνάρα στον οποίο ο κ. Σαμαράς είχε συστήσει «Γιάννη να είσαι ευγενικός».
Ο Πρωθυπουργός ξέρει ότι ενδεχόμενη αποδυνάμωση του κ. Στουρνάρα θα επιδράσει πολύ αρνητικά στην κυβέρνηση και θεωρεί πως δεν μπορεί κάθε κίνηση του υπουργού του να μπαίνει στο μικροσκόπιο των κυβερνητικών εταίρων.