Απάντηση σχετικά με το θέμα που προέκυψε για τις δαπάνες απο την αλλαγή επιγραφών, τις νέες σφραγίδες και την τοποθέτηση καλοριφέρ, έστειλε το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. >>>


"Απαντώντας στην ανάρτησή σας με τίτλο «ταμπέλες αξίας…2.400 ευρώ», θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:
Όλες οι αποφάσεις δαπανών που έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια», αφορούν χρήματα τα οποία προέρχονται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.

Όσον αφορά στην επιγραφή του Υπουργείου, επανατοποθετήθηκαν τα προηγούμενα γράμματα τα οποία είχαν φυλαχθεί μετά την υποβάθμιση του σε Γενική Γραμματεία. Η δαπάνη στην οποία αναφέρεστε, αφορά στον καθαρισμό όλης της επιγραφής καθώς και στην αλλαγή του φωτισμού που υπάρχει πίσω από κάθε γράμμα. Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η αντικατάσταση των γραμμάτων έγινε με τη βοήθεια γερανού, τον οποίο διέθεσε δωρεάν ιδιωτική εταιρεία.

Σχετικά με τις σφραγίδες, χρειάστηκε να κατασκευαστούν δεκάδες για όλες τις υπηρεσίες τόσο του ΥΜΑ-Θ όσο και των υπολοίπων υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο του Υπουργείου. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι προηγούμενες σφραγίδες ανέφεραν «Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης».

Σχετικά με τη δαπάνη για την προμήθεια σωμάτων καλοριφέρ, σας ενημερώνουμε ότι αγοράστηκαν δέκα καινούργια προκειμένου να αντικατασταθούν όσα αντιμετώπιζαν προβλήματα εξαιτίας της παλαιότητας της εγκατάστασης.

Τέλος, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης σηματοδότησε την πλήρη απαξίωση των υλικοτεχνικών του υποδομών. Προκειμένου, λοιπόν, ο χώρος που ήταν κλειστός για περίπου δυο χρόνια να είναι και πάλι βιώσιμος, καθώς και για λόγους υγιεινής, δυστυχώς είναι απαιτούμενες και αναπόφευκτες κάποιες δαπάνες καθαρισμού".