Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση από το βήμα του Θερινού Πανεπιστημίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην Πορταριά του Πηλίου, κατηγορώντάς την για εφαρμογή της πιο σκληρής και αντιδραστικής πολιτικής, απέναντι στους ασθενέστερους. >>>

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η Αριστερά στην Ευρώπη, επισήμανε ότι «θα πρέπει να περάσει, από την κριτική στάση, στην αντεπίθεση», ενώ υπογράμμισε ότι «αν υπήρχε μία σημαντική ελπίδα για την Ευρώπη και την Ευρωζώνη θα ήταν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

Τόνισε ακόμη ότι η κρίση βαθαίνει και η Ευρώπη οδεύει προς τη διάλυση, ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται εναλλακτικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Σημείωσε δε ότι πρέπει να υπάρξει ένα δημιουργικό σοκ στην Ευρώπη. «Εάν πηγαίναμε εμείς σε σύνοδο κορυφής, θα τους λέγαμε κατεβάστε τα μολύβια... μέχρι να παρθεί μία απόφαση διεξόδου».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα της Χαλυβουργίας, επικρίνοντας τη στάση μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και την αντίδραση της δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για συγχρονισμό μέσων ενημέρωσης, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.