Ένας νεαρός ισλαμιστής ύποπτος για τρομοκρατία - και στον οποίο έχει απαγορευτεί κάθε μετακίνηση στη Βρετανία - διέσχισε ανενόχλητος πέντε φορές το Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου! >>>
Ο 24χρονος είναι ένας από τα εννιά πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα ότι απειλούν την εθνική ασφάλεια της χώρας και τους έχουν επιβληθεί "μέτρα πρόληψης και έρευνας για τρομοκρατικές πράξεις", δηλαδή απαγόρευση των μετακινήσεων, των επαφών και της χρήσης υπολογιστή.

Η Sunday Mirror αναφέρει πως πρόκειται για έναν Βρετανό οπαδό του ιερού πολέμου, ενώ η Sunday Telegraph επισημαίνει πως προέρχεται από μια μεγάλη οικογένεια Σομαλών από το βόρειο Λονδίνο και ανήκει στους αντάρτες Σεμπάμπ της Σομαλία
Ο άντρας αυτός εκδόθηκε από τη Σομαλία στη Βρετανία τον Μάρτιο της περασμένης χρονιάς, παρέμεινε στη φυλακή δύο μήνες και από τότε που του επιβλήθηκαν τα περιοριστικά αυτά μέτρα ζει στο Νόργουιτς. Επίσης πρέπει να φορά ηλεκτρονικό βραχιόλι για να μπορούν οι αρχές να ελέγχουν τις κινήσεις του.
Ο Σομαλός συνελήφθη τον περασμένο μήνα με την κατηγορία ότι παραβίασε πέντε φορές τα απαγορευτικά μέτρα που του έχουν επιβληθεί, επειδή χρησιμοποίησε το τρένο που περνά από το Ολυμπιακό Πάρκο στον Στράτφορντ, ανατολικά του Λονδίνου.
Εκπρόσωπος της εισαγγελίας επιβεβαίωσε τις κατηγορίες και διευκρίνισε πως ο ύποπτος θα προσαχθεί στις 27 Ιουλίου ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.