Σειρά εκδηλώσεων δίπλα στο κύμα, με τη συνοδεία μουσικής και «φρούτων» της θάλασσας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο Σταυρό Θεσσαλονίκης οι πολυάριθμοι τουρίστες αλλά και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της έδρας του δήμου Βόλβης. >>>


Ηδη άνοιξε τις πύλες της η Γιορτή της Θάλασσας-Οικογιορτή. Σε ειδικά κιόσκια καλλιτέχνες εκθέτουν τις δημιουργίες και τα έργα τους, ενώ σε ειδικό χώρο, τοπικοί παραγωγοί παρουσιάζουν τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής τους. Θαλασσινοί μεζέδες διατίθενται στο κοινό από τους ψαράδες, αναβιώνοντας μια παράδοση που κρατά πολλά χρόνια στην περιοχή.

Σήμερα, στις 20.30 εψάλει πανηγυρικός εσπερινός και έγινε η λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους του Σταυρού. Αμέσως μετά, στις 21.30 στο λιμάνι του Σταυρού, οι καθηγητές των ωδείων του δήμου Βόλβης και της Νεάπολης Συκεών πρόσφεραν στο κοινό λαϊκή έντεχνη βραδιά.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου, αύριο, στις 21.30, στο λιμάνι του Σταυρού.

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου, στις 21.30, στο λιμάνι του Σταυρού θα διοργανωθεί λαϊκό-ρεμπέτικη βραδιά.

Ολόκληρο το πολιτιστικό πρόγραμμα του δήμου Βόλβης για τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dimosvolvis.gr.