Διασωληνωμένο στο Ωνάσειο, στην Αθήνα, βρέθηκε νεογέννητο αγγελούδι από τη Θεσσαλονίκη, επειδή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο δεν υπάρχει παιδοκαρδιολόγος και οι ανάγκες εξυπηρετούνται από τους -ελάχιστους- γιατρούς άλλων νοσοκομείων! >>>

Το νεογέννητο αγοράκι ήρθε στον κόσμο στις 29 Ιουνίου. Οι γιατροί του Ιπποκρατείου νοσοκομείου διαπίστωσαν φύσημα στην καρδιά (ασθένεια με την οποία γεννιούνται πολλά παιδιά, αλλά στη συνέχεια ξεπερνούν το πρόβλημα) και το παρακολουθούσαν. Καθώς δεν υπάρχει παιδοκαρδιολόγος στο νοσοκομείο, κλήθηκε γιατρός αυτής της ειδικότητας από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, για να εξετάσει το παιδί.
Ο παιδοκαρδιολόγος που το εξέτασε αποφάσισε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο στην Αθήνα. Έτσι κι έγινε, αλλά για το αγγελούδι η Οδύσσεια συνεχιζόταν: Αρχικά μεταφέρθηκε στο "Παίδων - Η Αγία Σοφία", όμως εκεί δεν υπάρχει χειρουργικό τμήμα! Έτσι, μέσα σε λίγες ώρες, άλλαξε ξανά νοσοκομείο, για να βρεθεί, τελικά, στο Ωνάσειο!
Το θέμα φέρνει στη δημοσιότητα, σήμερα, η εφημερίδα Τύπος της Θεσσαλονίκης. Ο πατέρας του παιδιού,  Χρήστος Ψαθάς, ζητά να μάθει για ποιον λόγο δεν έγινε, αμέσως, η διακομιδή του νεογέννητου στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, "εκεί όπου υπήρχε πιθανότητα να δούνε τι έχει εξαρχής και να μην του κάνουν μόνο έναν απλό υπέρηχο αφήνοντας το παιδί στην τύχη του";
Ο διοικητής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Γιώργος Χριστιανόπουλος, παραδέχεται πως «το παιδί παρουσίασε φύσημα από την αρχή αλλά αυτό ήταν κάτι φυσιολογικό καθώς πολλά παιδάκια παρουσιάζουν μόλις γεννιούνται. Το μεγάλο πρόβλημα το παρουσίασε την ημέρα εκείνη όπου και κλήθηκε παιδοκαρδιολόγος, ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως κι αποφασίσαμε τη μεταφορά, καθώς είναι μια διαδικασία που γίνεται κάθε φορά που ένα παιδάκι παρουσιάζει πρόβλημα. Το συγκεκριμένο παιδί δεν ήταν έκτακτη περίπτωση καθώς στάλθηκε στην Αθήνα με το κανονικό δρομολόγιο (ασθενοφόρο) και όχι σαν έκτακτο περιστατικό», τόνισε.
Ο διοικητής του νοσοκομείου παραδέχεται την έλλειψη παιδοκαρδιολόγου και δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα: «Έχουμε προκηρύξει θέσεις για την ειδικότητα αυτή αλλά κανένας δεν ενδιαφέρεται καθώς τα χρήματα είναι λίγα και δεν συμφέρει τους γιατρούς να παραμείνουν σε αυτήν την θέση, καθώς αυτά τα χρήματα σαν ιδιωτικοί γιατροί μπορούν να τα ‘βγάλουν’ και σε μια ημέρα». Προσθέτει ότι μια παιδοκαρδιολόγος εξυπηρετεί, αυτήν τη στιγμή, την κατάσταση εθελοντικά, ενώ στα επείγοντα περιστατικά, καλείται παιδοκαρδιολόγος από το "Γ. Παπανικολάου", όπως κι έγινε με τη συγκεκριμένη περίπτωση.