Αφού γέμισε η Θεσσαλονίκη Τούρκους και Ισραηλινούς τουρίστες, που ανέβασαν κατακόρυφα τον τζίρο στην αγορά της πόλης, τώρα ήρθε η ώρα να υποδεχτούμε –κατά χιλιάδες, φαντάζομαι, όπως και τους προηγούμενους- τους… Ινδούς τουρίστες. >>>

 

Διαβάζουμε, λοιπόν, σε σχετικό δελτίο ειδήσεων του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (αλήθεια, γι αυτόν τον οργανισμό δεν υπάρχει λόγος συγχώνευσης με τον… Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού;) ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Ινδών tour operators Subhash Goyal μαζί με συνεργάτες του βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για δύο ημέρες. Το ταξίδι εξοικείωσης πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συμμετοχής του Οργανισμού στο 60ο ετήσιο Συνέδριο της ΙΑΤΟ (Indian Association of Tour Operators) το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου στις συναντήσεις που έγιναν με τους Ινδούς πράκτορες τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία πακέτων σε συνεργασία και με έλληνες tour operators.

Μάλιστα, το δελτίο Τύπου προχωρά ακάθεκτο και μας πληροφορεί ότι η Ινδία είναι δυνητικά μία μεγάλη αγορά για τη Θεσσαλονίκη αφού, όλο και περισσότεροι είναι οι Ινδοί που επισκέπτονται την Ευρώπη κάθε χρόνο. Σημαντική θα είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Ινδοί ταξιδεύουν από 10 ημέρες έως τρεις εβδομάδες και ξοδεύουν 2.160€ το άτομο, σχεδόν τα τριπλάσια χρήματα σε σχέση με τους Ευρωπαίους τουρίστες.

Ο Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης παρουσίασε στον κύριο Goyal την πόλη και την ευρύτερη περιοχή εστιάζοντας στο προφίλ του… Ινδού τουρίστα.

Διαβάζουμε, ακόμη, πως οι καλεσμένοι, οι οποίοι πολύ λίγα γνώριζαν για τη Θεσσαλονίκη, έμειναν ενθουσιασμένοι από τις πολλές επιλογές που προσφέρει η πόλη και η ευρύτερη περιοχή καθώς και τις εναλλακτικές ημερήσιες εκδρομές όπως: οι κοντινές ιαματικές πηγές της Απολλωνίας, του Λαγκαδά, τα λουτρά Πόζαρ, το Άγγιστρο, τα Μετέωρα, οι Δρόμοι του κρασιού, ο Όλυμπος, η Βεργίνα και το Άγιο Όρος. Δεδομένου ότι ταξιδεύουν πρωτίστως με τις οικογένειες τους, έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το Νόησις, τη Waterland και το… Magicpark(σ.σ. τρέμε Γιουροντίσνεϊ!).

«Εσείς δεν είστε “Many stories, one heart” ( το brand name της Θεσσαλονίκης), αλλά είστε η καρδιά της Ελλάδας», φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΙΑΤΟ Subhash Goyal , κατά τη συνάντησή του με επικεφαλής φορέων της πόλης!

Για όλους αυτούς που θα χαρούν και θα διαδώσουν αμάσητο το δελτίο Τύπου (την… είδηση, όπως αρέσκονται να λένε), να παραθέσουμε τι μας είπε γνωστός ιδιοκτήτης πρακτορείου του ΟΠΑΠ, που έχει την επιχείρησή του στο κέντρο της πόλης:

“Τόση είναι η προσφορά των τουριστών αυτών στην αγορά της Θεσσαλονίκης, που, όταν τα λεωφορεία τους σταματούν μπροστά στο κατάστημά μου, με το που βλέπουν τον ψύκτη του νερού, μπαίνουν και ζητούν να γεμίσουν τα μπουκάλια που έχουν πάρει, ήδη, από το κρουαζιερόπλοιο που τους έφερε στην πόλη και δεν πηγαίνουν ούτε στο διπλανό περίπτερο για να προμηθευτούν λίγο νερό και να αφήσουν… 50 λεπτά”…

Για την πραγματικότητα της τουριστικής Θεσσαλονίκης, που δεν περιγράφεται στα δελτία Τύπου των διάφορων οργανισμών, μιλούν οι ξενοδόχοι (δες εδώ) και οι εκπρόσωποι των φορέων, όπως οι καταστηματάρχες του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που βλέπουν τα λουκέτα να αυξάνουν, αλλά και οι εστιάτορες, που για να “βγάλουν” την κρίση, όλο και περισσότεροι προσφέρουν μενού με… 10 ευρώ.