Η επιτυχία στην προσπάθεια αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου θα κριθεί από την επίτευξη συμφωνημένων στόχων, γεγονός που θα δώσει στην Αθήνα τη δυνατότητα να ζητήσει τροποποιήσεις, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι. >>>

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μην υπάρξει άλλη θυσία από τους πολίτες υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Αναφερόμενος στο ζήτημα των ειδικών μισθολογίων και τις περικοπές μισθών σε δικαστικούς, ένστολους, πανεπιστημιακούς και των γιατρούς τόνισε πως η κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια για να μην κάνουν άλλες θυσίες οι πολίτες.
Πρόσθεσε μάλιστα «προτιμάμε να κινηθούμε πιο επιθετικά στις αποκρατικοποιήσεις και στις διαρθρωτικές αλλαγές». Στη συνέχεια αναφερόμενος στην αδυναμία αποπληρωμής δανείων από πολλούς πολίτες τόνισε «Δεν μπορεί οι δόσεις σου να είναι μεγαλύτερες από το μηνιαίο εισόδημά σου». Υποστήριξε μάλιστα «δεν θα πρέπει να αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές και να δούμε και πως θα έρθουν σε μια ισορροπία τα δάνεια σε σχέση με την σημερινή αξία των σπιτιών. «Θα πρέπει να βρεθεί ένας εξορθολογισμός», ανέφερε επισημαίνοντας ότι "η εσωτερική υποτίμηση στο θέμα των ακινήτων έχει ήδη επέλθει».

Επίθεση κατά Τσίπρα
Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τονίζοντας «Δεν μας τρομοκρατούν οι απειλές του ΣΥΡΙΖΑ», αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις τω στελεχών του Συνασπισμού ότι θα ελεγχθούν όσοι προωθήσουν την πώληση κρατικής περιουσίας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην φράση του κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση θα βρει τον Συνασπισμό απέναντί της μέσα και έξω από την Βουλή αναρωτήθηκε: «Δηλαδή τι απείλησε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κάψει πάλι την Αθήνα; Ο κρατισμός και ο λαϊκισμός δεν είναι η απάντηση στα προβλήματα του σήμερα».